Moet Ik Uien Water Geven?

Moet Ik Uien Water Geven?
Moet Ik Uien Water Geven?

Video: Moet Ik Uien Water Geven?

Video: Moet Ik Uien Water Geven?
Video: TM18#32 : Wijngaard, water geven en mijn peulgewassen 2024, Maart
Anonim

Uien zijn een groente, zonder welke het onmogelijk is om veel gerechten te bereiden. Dat is de reden waarom het wordt geplant door bijna iedereen die een tuinperceel heeft. Uien planten is ongelooflijk eenvoudig en met de juiste zorg kunt u een goede oogst behalen.

Moet ik uien water geven?
Moet ik uien water geven?

Moet ik de uien water geven na het planten?

Sommige tuinders zijn ervan overtuigd dat de uien na het planten moeten worden bewaterd, zodat de zaailingen zich in "moeras" bevinden en praktisch in het water drijven. Anderen zijn er zeker van dat water geven helemaal niet nodig is, of zelfs schadelijk is voor de groei en ontwikkeling van groenten. Ik wil je er echter aan herinneren dat elke plant gewoon vocht nodig heeft voor een normale ontwikkeling, uien zijn geen uitzondering. Tegelijkertijd kan deze groente met een teveel aan water in de grond gemakkelijk rotten, dus het is niet de moeite waard om de planten te gieten.

Als je net uien hebt geplant en niet weet of je het water moet geven of niet, dan heb je twee opties: als je de tuin met water hebt gemorst voordat je gaat planten, dan is water geven niet nodig, als er geen water is gegeven, dan het is noodzakelijk om de zaailingen water te geven, en zodat er geen water op de bollen zelf komt.

Moet ik uien water geven in juli en augustus?

Als de ui een goed ontwikkeld wortelstelsel heeft, is de behoefte aan water alleen afhankelijk van het weer. In juli zijn er vaak droogtes, regent het langer dan zeven dagen achter elkaar niet, stijgt de luchttemperatuur tot boven de 25 graden Celsius. Onder dergelijke omstandigheden verdampt vocht uit de grond snel en de planten hebben het niet, wat hun ontwikkeling negatief beïnvloedt, daarom is het meestal gewoon noodzakelijk om de uien water te geven.

Als juli niet slecht regent, is het in dit geval niet nodig om de uien water te geven. Wat augustus betreft, beknibbelt deze maand zelden op neerslag, en gezien het feit dat de snelle groei van uien eind juli plaatsvindt, kan het bewateren van deze planten in de laatste maand van de zomer helemaal niet worden uitgevoerd.

Onthoud dat bij warm, droog weer uien eens in de vijf dagen water moeten krijgen, maar als het minstens één keer per week regent, weiger dan volledig om water te geven, anders kun je fusarium van groenten niet vermijden.

Aanbevolen: