Intavir: Gebruiksaanwijzing

Inhoudsopgave:

Intavir: Gebruiksaanwijzing
Intavir: Gebruiksaanwijzing

Video: Intavir: Gebruiksaanwijzing

Video: Intavir: Gebruiksaanwijzing
Video: ИНТАВИР, применение, лучшее средство для борьбы с блошкой в саду и огороде, совет 2024, Maart
Anonim

Er is een groep medicijnen die uitstekend geschikt is voor het bestrijden van lokale insectenplagen. Een van de meest effectieve medicijnen is Intavir. Bij correct gebruik is het bestand tegen een verscheidenheid aan schadelijke insecten.

"Intavir": gebruiksaanwijzing
"Intavir": gebruiksaanwijzing

"Intavir" is een medicijn van de pyrethroïde groep. Het wordt actief gebruikt om insectenplagen te bestrijden. Het belangrijkste actieve ingrediënt daarin is cypermethrin, waarvan de concentratie 37,5 g / kg is.

Het medicijn wordt geproduceerd in de vorm van een in water oplosbaar poeder (VRP), evenals in de vorm van in water oplosbare tabletten (VRT), waarvan er 8 stuks in een verpakking zitten.

Welk effect heeft Intavir?

Cypermethrin is het belangrijkste actieve ingrediënt, het leidt tot onmiddellijke verlamming van de orgaansystemen van de insectenplaag door het zenuwstelsel aan te tasten. De effectiviteit van het medicijn is duidelijk zichtbaar op bladluizen, witte vlieg, trips, bladetende rupsen. Het zijn deze insecten die de belangrijkste groep plagen vormen voor gecultiveerde kamerplanten.

Doel en toepassing van "Intavir"

Intavir is een van de weinige geneesmiddelen met een breed scala aan effecten. Het is het meest effectief tegen Lepidoptera (Lepidoptera), Homoptera (Homoptera) en Coleoptera (Coleoptera); het kan ook een aantal andere insecten aantasten.

Eén tablet van het medicijn "Intavir" wordt zorgvuldig verdund in 10 liter water. De resulterende oplossing moet goed worden gemengd. Breng daarna de oplossing op het gewenste volume, ervan uitgaande dat 1 tablet is ontworpen voor 10 liter water.

Op beschadigde planten mag alleen een vers bereide oplossing worden gespoten. Sproeien wordt uitgevoerd met minimale wind en droog weer, 's ochtends of' s avonds. Bevochtig plantstelen en bladeren grondig.

Meer dan 3 behandelingen met dit preparaat zijn niet toegestaan. Wanneer ongedierte opnieuw verschijnt, wordt de medicamenteuze behandeling herhaald.

Als het nodig is om vlooien, rode mieren, bedwantsen, kakkerlakken te vernietigen, wordt aanbevolen om de volgende concentratie te gebruiken:

- los voor kakkerlakken 1 tablet op in 0,3-0,6 liter water;

- andere insecten lossen 1 tablet op in 0,7 liter water.

Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van "Intavir"

De drug is een medium gevaarlijke stof. Intavir vormt een gevaar voor insecten die planten bestuiven. Tijdens de bloeiperiode mogen planten niet worden bespoten. Ook is de hoge toxiciteit van het medicijn schadelijk voor de waterfauna. Het is ten strengste verboden om het medicijn te gebruiken in de buurt van visserijreservoirs.

Zorg er bij het werken met het medicijn voor dat u beschermende uitrusting gebruikt, zoals een jurk, gasmasker, veiligheidsbril, rubberen handschoenen en laarzen. Na voltooiing van het werk moeten handen en gezicht grondig worden gewassen met afwasmiddel.

Voorraadadvies "Intavir"

Buiten bereik van kinderen bewaren, bij temperaturen van -10 tot + 45°C. Het medicijn is bruikbaar binnen 4 jaar vanaf de fabricagedatum.

Aanbevolen: