Hoe Vervang Ik De Afvoerslang In Een Wasmachine?

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik De Afvoerslang In Een Wasmachine?
Hoe Vervang Ik De Afvoerslang In Een Wasmachine?

Video: Hoe Vervang Ik De Afvoerslang In Een Wasmachine?

Video: Hoe Vervang Ik De Afvoerslang In Een Wasmachine?
Video: Afvoerslang vervangen van vaatwasser, PartsNL uitleg 2024, Maart
Anonim

Wanneer een wasmachine in goede staat verkeert, denkt niemand na over de belangrijke functie die hij vervult. Maar zodra er iets kapot gaat, beginnen wereldwijde catastrofes. Zelfs zo'n kleinigheid als een afvoerslang is in staat om de levenswijze uit zijn gebruikelijke loop te halen. Bergen vuil linnengoed stapelen zich onmiddellijk op en het probleem van breuk moet dringend worden opgelost. Gelukkig is de afvoerslang eenvoudig zelf te vervangen, zonder tussenkomst van een meester.

Hoe vervang ik de afvoerslang in een wasmachine?
Hoe vervang ik de afvoerslang in een wasmachine?

Het is nodig

  • - nieuwe afvoerslang;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Voor elk model wasmachine is de afvoerslang in de behuizing bij de pomp bevestigd om het water weg te pompen. Het komt uit op de achterwand aan de boven- of onderkant van het lichaam, afhankelijk van het model van de machine.

Stap 2

Bij de meeste modellen moet u de voorwand verwijderen om bij de basis te komen waar de afvoerslang is bevestigd. Bij het verwijderen van de achterwand zal de trommel het werk belemmeren. Voor reparatiewerkzaamheden de stroomtoevoer loskoppelen, de regelkranen van de watertoevoer sluiten, het uiteinde van de afvoerslang uit het rioolarmatuur trekken.

Stap 3

Om de voorwand te verwijderen, verwijdert u de poederdispenser en wasverzachter, schroeft u de bevestigingen voor de voorwand en het bedieningspaneel los. Schroef het pompdeksel los, laat het resterende water in een speciale bak lopen. Verwijder de draden uit het luik, leg alle verwijderde onderdelen opzij.

Stap 4

Draai de klem los om de beschadigde afvoerslang te verwijderen. Maak de bevestigingen op de carrosserie los en trek de slang door de achterwand naar buiten, omdat dit niet door de open ruimte aan de voorkant kan omdat het uiteinde van de slang, die op het rioolstelsel is aangesloten, veel dikker is dan de gat waardoor het naar het bevestigingssysteem gaat.

Stap 5

Om dezelfde reden moet de nieuwe slang vanaf de achterwand worden ingestoken en naar voren worden getrokken. Steek eerst de slang op de houder, draai de klem vast en pas daarna de slang aan de muurbevestigingen. Sluit de vervangende slang aan op de riolering, installeer het paneel, bevestig de bouten, plaats de voorwand en de poederdispenser.

Stap 6

Zet de wasmachine aan. Stel de spoelmodus in. Controleer de bevestigingen op lekken. Als de klem slecht is vastgeschroefd, moet je alles weer verwijderen en de bevestigingen vastdraaien. Probeer daarom alles tegelijk stevig vast te draaien, zodat u niet meerdere keren hetzelfde werk hoeft te doen.

Aanbevolen: