Hoe Een Gootsteen In De Keuken Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Gootsteen In De Keuken Te Installeren?
Hoe Een Gootsteen In De Keuken Te Installeren?

Video: Hoe Een Gootsteen In De Keuken Te Installeren?

Video: Hoe Een Gootsteen In De Keuken Te Installeren?
Video: Montage video: Het plaatsen van de gootsteen 2024, Maart
Anonim

In elke keuken zijn er verschillende belangrijke componenten, zonder welke de keuken geen keuken is, maar ook een ruimte om te eten. Dit omvat het fornuis, de eettafel, de koelkast en natuurlijk de spoelbak. Veel eigenaren hebben problemen met het installeren van een gootsteen, die echt als een belangrijk onderdeel van het keukeninterieur wordt beschouwd.

We installeren de spoelbak in de keuken
We installeren de spoelbak in de keuken

Het is nodig

  • - decoupeerzaag of ijzerzaag;
  • - gootsteen;
  • - bevestigingsmiddelen;
  • - afdichtmiddel;
  • - potlood.

instructies:

Stap 1

Bedenk eerst hoe groot uw gootsteen zal zijn en waar deze zich zal bevinden. Hier moet u nauwkeurig de afmetingen van de gootsteen berekenen en de ruimte die u ervoor in de keuken toewijst: anders past uw "droom" misschien gewoon niet in de ruimte. De afmetingen van de schelpen variëren van 370 mm tot 450 mm breed en de diepte is 160-170 mm.

Stap 2

Bepaal of je een extra mixer of een tweede spoelbak nodig hebt waar je schone borden of producten die al gewassen zijn neerzet.

Stap 3

We gaan verder met het installeren van de gootsteen. Allereerst moet u het aanrecht verwijderen waar u de gootsteen gaat installeren, daarop moet u de installatieplaats met een potlood schetsen.

Stap 4

Daarna wordt een gat uitgesneden, dat wordt ontdaan van zaagsel en stof en vervolgens wordt behandeld met een kit om te voorkomen dat vocht in het materiaal binnendringt.

Stap 5

Nadat het afdichtmiddel is opgedroogd, moet u het aanrecht terugplaatsen en vastzetten.

Stap 6

Vervolgens wordt tussen de spoelbak zelf en het aanrechtblad een zogenaamde rubberen afdichting gelijmd, die dankzij een siliconenkit op zijn plaats wordt gehouden.

Stap 7

De gootsteen zelf moet met speciale bevestigingsmiddelen tegen het aanrecht worden gedrukt en worden gelaten totdat het afdichtmiddel volledig droog is.

Stap 8

Nadat de kit is opgedroogd, snijdt u voorzichtig de uitstekende randen af.

Stap 9

Na het installeren van de gootsteen is het absoluut noodzakelijk om de afvoerfittingen en natuurlijk de mixer aan te sluiten.

Aanbevolen: