Hoe Installeer Ik Een Douchecabine?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Douchecabine?
Hoe Installeer Ik Een Douchecabine?

Video: Hoe Installeer Ik Een Douchecabine?

Video: Hoe Installeer Ik Een Douchecabine?
Video: ESCURA ES13+EST1 Montage 2024, Maart
Anonim

De installatie van elk model douchecabine wordt beperkt tot algemene werkzaamheden voor het aansluiten van riolering, watervoorziening en elektriciteit. De montage zelf kan enigszins variëren en is afhankelijk van het gekochte model van de stand. Om al het nodige werk uit te voeren, moet u de instructies van de fabrikant zorgvuldig lezen en het montageschema bekijken, dat is bevestigd aan elk gekocht product dat moet worden gemonteerd.

Hoe installeer ik een douchecabine?
Hoe installeer ik een douchecabine?

Het is nodig

  • - afdichtmiddel;
  • - verstelbare tweeling;
  • - band "FUM";
  • - stopcontact met aarding;
  • - spanningstransformator.

instructies:

Stap 1

Begin de installatie door de pallet te installeren. Plaats de pallet op een vlakke cementdekvloer, zonder tapijten te gebruiken. Als u de pallet strak tegen de muur monteert, wat meestal wordt gedaan, laat dan ruimte over voor montage op de achterwand. Douchecabinemodellen uit de economy class hebben geen achterwand; deze wordt vervangen door een badkamermuur, waar het het handigst is om de tegels te lijmen en alle scheuren tussen de muur en de bak af te dichten met een waterdicht afdichtmiddel. Zet de pallet waterpas, zet de poten vast met borgmoeren en draai ze zo min mogelijk los.

Stap 2

Heeft u geen aansluiting op de riolering en waterleiding en heeft u geen verstelbaar T-stuk, maak dan een aansluiting en installeer de bedrading. Je kunt bij elke ijzerhandel een verstelbaar T-stuk of dubbel kopen, het belangrijkste is om te vragen wie de fabrikant is. De meest betrouwbare verstelbare tees van Russische en Europese productie.

Stap 3

Schroef de afvoerslang op het gewenste gat in de pan en sluit deze aan op het aftak-T-stuk. Gebruik voor het afdichten van de voegen de tape "FUM" en bedek alle voegen bovendien met waterdichte kitten.

Stap 4

Ga vervolgens verder met de installatie van de box zelf. Bevestig de wanden aan de bestaande bevestigingsschroeven, de deuren aan de rolmechanismen. De methode voor het monteren van de wanden kan verschillen, dit hangt af van het doosmodel, dus er zijn geen algemene aanbevelingen hierover. Gemeenschappelijk voor elk type douchemodel is alleen dat eerst de muren worden geïnstalleerd, dan de bovenkant en als laatste de deuren.

Stap 5

Sluit de slangen van het warm- en koudwatertoevoersysteem aan op de geïnstalleerde bedrading, schroef alles vast met behulp van de FUM-tape.

Stap 6

En het laatste dat u hoeft te doen, is een stopcontact aan te sluiten, aangezien alle douchecabines niet alleen zijn ontworpen om direct te douchen, maar ook om muziek, verlichting, hydromassage, sauna en andere beschikbare functies aan te sluiten.

Stap 7

Meet de lengte van de kabel die van de fabrikant komt, installeer het stopcontact. Het stopcontact moet niet op de douchecabine worden geïnstalleerd, maar op de badkamermuur. Installeer een geaard stopcontact. De douchecabine kan alleen worden aangesloten via een spanningsomvormer.

Stap 8

Draai het water open, controleer alle aansluitingen. Als alles goed is vastgeschroefd, kunt u overgaan tot het directe gebruik van de douchecabine.

Aanbevolen: