Hoe Een Ketel Op Een Ketel Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ketel Op Een Ketel Aan Te Sluiten?
Hoe Een Ketel Op Een Ketel Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Ketel Op Een Ketel Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Ketel Op Een Ketel Aan Te Sluiten?
Video: Hoe een verwarmingsketel aansluiten? - zelfbouwpakket verwarming plaatsen. 2024, Maart
Anonim

Vaak is er geen warmwatervoorziening in huizen met autonome verwarming. Natuurlijk kan er een dure boiler worden geïnstalleerd om dit probleem op te lossen. Maar heb geen haast. Waarom de energie van een verwarmingsketel niet gebruiken om water te verwarmen? Bovendien laat zijn kracht het toe.

Hoe een ketel op een ketel aan te sluiten?
Hoe een ketel op een ketel aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Om dit idee te implementeren, moet u een ketel kopen, deze naast de verwarmingsketel installeren en deze in één systeem combineren. Zo'n apparaat wordt een indirecte verwarmingsketel genoemd. Volgens het schema wordt water verwarmd in een warmtewisselaar, waardoor water, verwarmd in een ketel, passeert.

Stap 2

Moderne tapwatersystemen zijn in de regel uitgerust met automatisering, die, in combinatie met de automatisering van de verwarmingsketel, de gewenste temperatuur instelt. Tegenwoordig produceren veel fabrikanten van verwarmingsapparatuur ketels die zijn ontworpen om samen te werken met verwarmingsketels, en daarnaast is er een installatiekit. Voor een ervaren specialist zal het niet moeilijk zijn om zo'n connectie te maken. Bij het plannen moet u echter rekening houden met enkele eigenaardigheden.

Stap 3

Volgens deskundigen is het ongepast om de ketel op een elektrische ketel aan te sluiten. In combinatie met een gasboiler, met een klein verbruik van warm water, volstaat het om een aan de muur gemonteerd thermoblok met twee circuits te installeren, en al in de aanwezigheid van een bad of een spabad - een boiler met één circuit met een boiler.

Stap 4

Een belangrijke voorwaarde voor de werking ervan is een matig verbruik van warmte-energie. De ketel mag het verwarmingssysteem niet belasten. Als het meer dan de helft van de opgewekte energie verbruikt, ontstaan er problemen met de verwarming van het pand.

Stap 5

Voor een efficiëntere werking van de warmtewisselaar wordt aanbevolen om een extra circulatiepomp te installeren die is uitgerust met een automatisch systeem voor het regelen van de parameters van het koelmiddel.

Stap 6

In de zomer heeft vanuit economisch oogpunt de meeste voorkeur een gecombineerd verwarmingsschema, bestaande uit een conventionele boiler in combinatie met een verwarmingselement en een warmtewisselaar. Tijdens het stookseizoen werkt de ketel vanuit een verwarmingsketel en in de zomer - vanuit een ingebouwd verwarmingselement.

Aanbevolen: