Wat Is De Levensduur Van Polypropyleen En Metalen Kunststof Buizen?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Levensduur Van Polypropyleen En Metalen Kunststof Buizen?
Wat Is De Levensduur Van Polypropyleen En Metalen Kunststof Buizen?

Video: Wat Is De Levensduur Van Polypropyleen En Metalen Kunststof Buizen?

Video: Wat Is De Levensduur Van Polypropyleen En Metalen Kunststof Buizen?
Video: KAN JE KUNSTSTOF EN METALEN REGENPIJPEN SCHILDEREN EN WELKE VERF HEB IK NODIG? TIPS & TRICKS. 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig zijn metalen kunststof en polypropyleen buizen niet minder populair dan traditionele metalen buizen. Ze worden met succes gebruikt als pijpleidingen in watertoevoer- en verwarmingssystemen van woongebouwen, maar hoe lang gaan metaalkunststof en polypropyleen mee?

Wat is de levensduur van polypropyleen en metalen kunststof buizen?
Wat is de levensduur van polypropyleen en metalen kunststof buizen?

Versterkte kunststof buizen

Tegenwoordig zijn meerlagige metalen kunststof buizen een modern, praktisch en handig materiaal met een lange levensduur. Bij een werkdruk tot 10 atmosfeer en een warmwatertemperatuur tot 95 ° C gaan metaal-kunststof buizen ongeveer 50 jaar mee. Dit type pijp wordt veel gebruikt bij de constructie van gebouwen met meerdere verdiepingen en woningen, evenals voor hun reparatie en reconstructie.

De prestatiekenmerken van metaal-kunststof maken het mogelijk om buizen ervan zowel afzonderlijk als in combinatie met andere soorten buizen te gebruiken.

Versterkte kunststof buisproducten met een hoge mechanische sterkte zijn niet onderhevig aan corrosie en sedimentatie op de binnenwanden. Bovendien laat het geen zuurstof door, wat de slijtage van verwarmingseenheden aanzienlijk vertraagt. Het enige nadeel van metalen kunststof buizen is hun gevoeligheid voor directe UV-stralen, open vuur en vonken. Het wordt aanbevolen om pijpleidingen van metaal-kunststof te leggen met een verborgen methode - achter plinten of in kanalen.

Polypropyleen buizen

Polypropyleen buizen worden veel gebruikt in pijpleidingen voor warm- en koudwatervoorziening, airconditioning, verwarming enzovoort. Ze zijn verbonden door polypropyleen fittingen met metalen inzetstukken met schroefdraad, waardoor de verbindingen kunnen worden losgemaakt en de leidingen aan de apparaten kunnen worden bevestigd. De levensduur van deze buizen varieert van hun type - PN10-buizen gaan bijvoorbeeld 50 jaar mee, PN20-buizen - 25 jaar bij een watertemperatuur niet hoger dan 75 ° C, en PN25-buizen kunnen 10 tot 50 jaar meegaan, afhankelijk van bedrijfsomstandigheden.

De technische kenmerken van polypropyleen buizen verschillen niet van metalen kunststof buizen.

Polypropyleen buizen zijn bestand tegen lage temperaturen, corrosie en sedimentafzettingen. Hun nadeel is hun stijfheid, waardoor de pijpbocht niet kan worden gemonteerd zonder het gebruik van fittingen. De wanddikte van polypropyleen buizen is 1, 7 keer groter dan de wanddikte van metaal-kunststof buizen, daarom is hun buitendiameter ook iets groter dan de diameter van metaal-kunststof producten. De werkdruk tijdens de werking van polypropyleen buizen mag niet hoger zijn dan 8 atmosfeer en de optimale temperatuur moet 70 ° C zijn.

Aanbevolen: