Hoe Kies Je Een Soldeerstation?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Soldeerstation?
Hoe Kies Je Een Soldeerstation?

Video: Hoe Kies Je Een Soldeerstation?

Video: Hoe Kies Je Een Soldeerstation?
Video: Demonstratie: Solderen elektronica - Gereedschappen & Materialen 2024, Maart
Anonim

Elektronica is stevig in ons leven gekomen, zonder welke geen enkele persoon vandaag kan. En de productie van moderne elektronica is gebaseerd op microschakelingen of chips. Maar helaas komen storingen vaak voor in een verscheidenheid aan elektronische apparaten en apparatuur. Om ze te elimineren, moet u een idee hebben van hoe u de apparatuur moet monteren. In moderne elektronica, waaronder consumentenelektronica, worden technologieën van de zogenaamde opbouwmontage gebruikt.

Hoe kies je een soldeerstation?
Hoe kies je een soldeerstation?

instructies:

Stap 1

Om deze reden is het voor de reparatie van apparatuur die met deze technologie is vervaardigd, onmogelijk zonder speciale apparatuur, namelijk een soldeerstation, omdat de microschakelingen zowel tijdens de montage moeten worden gesoldeerd als bij noodzakelijke reparaties.

Stap 2

Soldeerstations zijn onderverdeeld in montage en demontage. De eerste (montage) is een conventionele soldeerbout uitgerust met een thermostaat en een (meestal digitale) temperatuurindicator. Het desoldeerstation bestaat uit een desoldeerstation dat, afhankelijk van de complexiteit, is uitgerust met een aantal extra elementen.

Stap 3

Soldeerprocessen worden ingedeeld in loodvrij en loodvrij. Het verschil zit hem in het verschil in verwarmingstemperaturen, bij loodvrij solderen is dat hoger. Bij hoge temperaturen is echter de kans op beschadiging van de contact (aangrenzende) componenten, evenals de microschakeling zelf, groter, wat zeer ongewenst is. Geef daarom de voorkeur aan een instrument dat een "lage" temperatuur combineert met een hoge warmteoverdracht.

Stap 4

Om de bovenstaande parameters te optimaliseren, gebruiken soldeerstations twee verschillende methoden voor het verwarmen van microschakelingen: hete lucht en infrarood (IR). Op deze methoden zijn verschillende soorten soldeerstations gebaseerd.

Stap 5

In heteluchtstations wordt contactloos gesoldeerd door de zogenaamde haardroger (open stroom verwarmde lucht).

Stap 6

Solderen met IR-soldeerstations vindt plaats vanaf een verwarmingselement dat infraroodgolven uitzendt (in plaats van een stroom hete lucht). Het voordeel van IR-straling is dat met dit warmteoverdrachtsmechanisme de thermische energie gelijkmatig wordt overgedragen over het gehele oppervlak van de gemonteerde microschakeling. Dergelijke stations zijn echter duurder en meer geschikt voor gevorderde gebruikers.

Stap 7

De keuze van een soldeerstation hangt af van de behoeften van de toepassing. Voor lokale reparatiewerkzaamheden is IR-technologie meer geschikt, omdat het moeilijk is om een vliegtuig met significante lineaire parameters uniform op te warmen met een luchtstraal (moederbordreparatie). Een heteluchtstation is zeer geschikt voor het repareren van mobiele telefoons.

Aanbevolen: