Hoe Een Salade Te Planten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Salade Te Planten?
Hoe Een Salade Te Planten?

Video: Hoe Een Salade Te Planten?

Video: Hoe Een Salade Te Planten?
Video: Sla kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Het eten van slablaadjes is niet alleen een manier om een aangenaam plezier te krijgen, maar ook een kans om het lichaam te verrijken met een grote hoeveelheid vitamines. De salade kan zowel in de zomer in de tuin als in de winter op de vensterbank bij u thuis worden gekweekt!

Hoe een salade te planten?
Hoe een salade te planten?

instructies:

Stap 1

Kies een bak waarin je de salade gaat zaaien. Geef de voorkeur aan individuele potten met een kleine diameter, om het wortelsysteem van de sla tijdens de volgende pluk niet te beschadigen. Als u hebt gekozen voor een langwerpige container, bereken dan bij het zaaien de afstand tussen de zaailingen op minimaal 10 centimeter.

Stap 2

Bereid de grond voor op het zaaien. Een licht, voedzaam substraat werkt goed voor sla. Plant nooit nieuwe zaden in grond waar eerder pompoen of soortgelijke slabladeren hebben gestaan. Bereid een mengsel van zwarte aarde en organische meststoffen voor, en binnenkort zal de salade je zeker verrassen met weelderig groen.

Stap 3

Kies uit de variëteit op de zaadmarkt de variëteiten die het beste bij je passen. Kies niet-koudebestendige slasoorten, anders krijg je in plaats van een pluizige bloeiwijze langwerpige zwakke stengels en bleke bladeren. Het vroegste groentegewas is waterkers, het kan worden gekweekt met weinig of geen zon.

Stap 4

Zaai slazaden in een individuele pot of in een container met meerdere zitplaatsen. In het laatste geval zaai je de zaden in rijen in de lengterichting met een onderlinge afstand van minimaal 3-5 centimeter. Verspreid de zaden over het oppervlak van de grond en bestrooi voorzichtig met een dunne laag substraat.

Stap 5

Bereid de meest geschikte omstandigheden voor zaadkieming voor. Houd de kamertemperatuur op +20 graden Celsius. Houd er rekening mee dat naarmate de temperatuur stijgt, de salade zich in de hoogte uitstrekt en geen weelderig groen produceert. Zorg voor goede verlichting voor alle soorten sla, behalve waterkers, die ook de noordkant verdraagt met weinig blootstelling aan de zon. Wanneer u de bovengrond droogt, moet u uw zaailingen water geven met warm water.

Stap 6

Voed uw zaailingen met stikstofmeststoffen of ammoniumnitraat wanneer ze de eerste twee bladeren hebben. Verdun mineralen met warm water en geef de zaailingen water.

Stap 7

Oogst uw langverwachte oogst 20-25 dagen na het zaaien. Waterkers is een vroegrijp gewas en de bladeren kunnen 12 dagen na het verschijnen van de eerste scheuten worden geoogst.

Aanbevolen: