Hoe Een Mansardedak Isoleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mansardedak Isoleren?
Hoe Een Mansardedak Isoleren?

Video: Hoe Een Mansardedak Isoleren?

Video: Hoe Een Mansardedak Isoleren?
Video: Zelf een schuin dak isoleren aan de binnenzijde | Isolatie | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Met het zolderapparaat kunt u het woonoppervlak van het huis uitbreiden. Om de ruimte onder het dak uit te rusten, zijn er verschillende opties. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de zolder zijwanden heeft met een hoogte van minimaal 80 cm, of rust de zolder zo uit dat het plafond is uitgelijnd met het dak. Houd er bij het verlichten van de zolder rekening mee dat de ramen in de gevels niet genoeg licht geven, installeer daarom schuine dakramen die direct in het dak passen.

Hoe een mansardedak isoleren?
Hoe een mansardedak isoleren?

instructies:

Stap 1

Een zolder is een geweldige manier om de leefruimte in uw huis groter te maken. Maar tegelijkertijd is het noodzakelijk om enkele belangrijke punten te onthouden en in overweging te nemen.

Als u een zolderplafond op dakniveau maakt, zorg er dan voor dat u deze isoleert. Het gebied tussen de dakrand en de muur gaat meestal buiten de grenzen van de verwarmde ruimte, dus vergeet niet om ook hier de vloer te isoleren.

Stap 2

Gebruik als verwarming alleen milieuvriendelijke materialen die een goede dampdoorlatendheid bieden, waardoor de wanden van de zolder kunnen "ademen". Gebruik platen op basis van glasvezelspatel, platen van minerale wol, vloeibaar schuim.

Stap 3

Bedenk dat het verder functioneren van de ruimte er direct van afhangt of je de volgorde van de lagen aanhoudt, ook de aanwezigheid van geventileerde spleten in de daktaart is belangrijk. Isoleer op de zolder zelf niet alleen schuine wanden, vergeet ook de eindwanden niet. Je kunt zowel buiten als binnen isoleren.

Stap 4

Als u van binnenuit isoleert (dit wordt meestal gedaan bij het omhullen van muren met gipsplaat), gebruik dan een metalen frame, buiten ommanteld met waterdicht multiplex.

Stap 5

Houd er rekening mee dat als de hoogte van het frame niet groter is dan 1,2 meter, het in de mode is om het alleen aan de vloer en aan het plafond te bevestigen. Als de hoogte van het frame hoger is dan de eerder genoemde waarde, bevestig het dan ook aan de muren met behulp van U-vormige beugels met een opstap van minimaal 150 cm.

Stap 6

Vul de ruimte tussen de framestijlen met isolatie en dek af met een film met een dampremmende laag. Isoleer de wanden van binnenuit zodat de isolatie op een metalen frame wordt gemonteerd.

Aanbevolen: