Welke Documenten Zijn Nodig Om Gas Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Welke Documenten Zijn Nodig Om Gas Aan Te Sluiten?
Welke Documenten Zijn Nodig Om Gas Aan Te Sluiten?

Video: Welke Documenten Zijn Nodig Om Gas Aan Te Sluiten?

Video: Welke Documenten Zijn Nodig Om Gas Aan Te Sluiten?
Video: Een woning opknappen deel 5 Gasslang aan gasfornuis koppelen 2024, Maart
Anonim

Zelfs in de eerste fase van de bouw van een nieuw individueel woongebouw beslist de eigenaar hoe en welke communicatie ermee wordt verbonden. Als er geen gecentraliseerde warmwatervoorziening is, is de meest economische manier om het te leveren en het huis te verwarmen het gebruik van een gasboiler. De gasaansluiting zelf is natuurlijk relatief duur, maar uiteindelijk is deze optie het goedkoopst.

Welke documenten zijn nodig om gas aan te sluiten?
Welke documenten zijn nodig om gas aan te sluiten?

Het is nodig

  • - aanvraag voor aansluiting op de hoofdgasleiding;
  • - een kopie van het paspoort van de ontwikkelaar;
  • - eigendomspapieren van de plaats waar de woning wordt gebouwd;
  • - eigendomsbewijs van een woongebouw, technisch paspoort, als het huis wordt gebouwd;
  • - een bouwvergunning en een vergunning van Gosarkhstroykontrol om bouw- en installatiewerkzaamheden uit te voeren, als de woning zich in de ontwerp- of bouwfase bevindt;
  • - situatieplan van de site met verwijzing naar het grondgebied van de dichtstbijzijnde nederzetting;
  • - topografisch plan van de site op schaal 1:500 met toepassing van alle beschikbare technische communicatie, overeengekomen met de organisaties die ze op de balans hebben.

instructies:

Stap 1

Het eerste document dat u van de gasdistributiedienst moet krijgen, zijn technische specificaties. Hiervoor dient u eerst een aanvraag in te vullen zodat de bezoekende specialist kijkt of er een dergelijke technische mogelijkheid is en het aansluitpunt bepaalt. Om later technische specificaties te ontvangen, moet u de volgende documenten aan deze dienst verstrekken: een aanvraag, een kopie van het paspoort, documenten voor de site, een eigendomscertificaat, een topografisch plan en andere uit de lijst.

Stap 2

Volgens clausule 9 van de huidige regels voor het bepalen en verstrekken van technische voorwaarden voor het aansluiten van residentiële kapitaalstructuren op technische netwerken, mag de termijn voor het afgeven van technische voorwaarden niet langer zijn dan 14 werkdagen vanaf de datum van toepassing. Wanneer het gehele pakket aan documenten door u is aangeleverd, kan de weigering tot afgifte van technische specificaties alleen volgen als er geen technische mogelijkheid tot aansluiting is.

Stap 3

Wanneer u de technische specificaties ontvangt, moet u een vergassingsproject voor de locatie bestellen bij een organisatie die toestemming heeft om dit soort werkzaamheden uit te voeren. Dit bedrijf moet lid zijn van de relevante zelfregulerende organisatie (SRO). Om kosten te besparen en tijd te besparen, is het beter om een bedrijf te kiezen dat het project zal vervaardigen, het in alle gevallen eens zal zijn en de installatie van apparatuur in overeenstemming daarmee zal uitvoeren.

Stap 4

Om u door de gasdistributieorganisatie op de hoofdleiding aan te kunnen sluiten, moet u een serviceovereenkomst overleggen voor de apparatuur die in uw huis is geïnstalleerd. Het laatste document dat u moet afgeven is het acceptatiecertificaat van de apparatuur, ondertekend door u, vertegenwoordigers van de gasdienst en het bedrijf dat de apparatuur heeft geïnstalleerd.

Aanbevolen: