Hoe Zich Te Ontdoen Van Meeldauw En Meeldauw In Uw Kelder?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Meeldauw En Meeldauw In Uw Kelder?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Meeldauw En Meeldauw In Uw Kelder?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Meeldauw En Meeldauw In Uw Kelder?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Meeldauw En Meeldauw In Uw Kelder?
Video: Luis, schimmel, meeldauw, spint, witte vlieg. Wat doe je ertegen? | Tuinmanieren 2024, Maart
Anonim

Slechte ventilatie van de kelderruimte en onvoldoende waterdichting van de fundering worden beschouwd als de belangrijkste oorzaken van schimmel of meeldauw. Om ze permanent kwijt te raken, moet u eerst de kelder desinfecteren, schimmel en meeldauw verwijderen en vervolgens zorgen voor normale ventilatie en waterdichting.

Hoe zich te ontdoen van schimmel in uw kelder?
Hoe zich te ontdoen van schimmel in uw kelder?

De kelder voorbereiden op desinfectie

Haal in het voorjaar of de vroege zomer, wanneer de kelder zoveel mogelijk vrij is van voedsel, alles uit de kamer. Gebruik een metalen schraper om de muren schoon te maken. Dit moet met bijzondere zorg gebeuren op plaatsen waar schimmel of meeldauw voorkomt. Demonteer indien mogelijk de rekken, haal ze eruit om ze te drogen en te behandelen met een ontsmettingsmiddel. Als ze niet worden gedemonteerd, moet u de schimmelsporen op de rekken in de kelder verwijderen. Als de vloeren in de kelder van aarden zijn, verwijder dan de bovenste laag voordat u de kamer desinfecteert.

Kelder ontsmettingsmiddelen

De kelder is klaar. Kies nu een middel dat voor u beschikbaar is en effectief is tegen schimmel. Zwavel, of liever zwaveldioxidedamp, wordt als een goed middel beschouwd. Ze zijn in staat om schimmelsporen in alle spleten en andere ontoegankelijke plaatsen te vernietigen. Dek de ventilatieopeningen af voordat u de ruimte behandelt met zwaveldamp. Steek een stukje zwavel aan in een metalen of keramische pot. Verlaat direct de kelder en sluit de deur goed achter je. Na tien uur de ruimte grondig ventileren. Na verwerking met zwavel kunt u de wanden, het plafond en de vloer van de kelder grondig verwerken met een oplossing van gebluste kalk.

100 g zwavel is voldoende om 50 kubieke meter van een hermetisch afgesloten ruimte te behandelen. Het zwaveldioxide dat vrijkomt bij de verbranding van zwavel vernietigt schimmels, gisten en huiszwammen.

Een oplossing van formaline en bleekmiddel in water is heel eenvoudig, betaalbaar en handig voor het witwassen van de kelder met het oog op desinfectie. Het is ook geschikt voor preventieve behandeling in kelders. Een oplossing van gebluste kalk en bleekmiddel in een verhouding van 50:50 werkt goed als ontsmettingsmiddel. Het wordt op dezelfde manier bereid als voor witwassen.

Een ander recept voor een ontsmettingsmiddel: 100 gr. kopersulfaat, 1 kilogram verse gebluste kalk en twee emmers water van 10 liter. Als u in een gebied woont waar veel klei is, kunt u een oplossing van kopersulfaat met klei bereiden. Verhoudingen: voor 10 liter water, 1 liter van een oplossing van kopersulfaat en klei.

Desinfectie van metalen en houten rekken en planken in de kelder

Metalen rekken kunnen worden behandeld met een deactine-oplossing nadat de schimmel op de muren is verwijderd. Het wordt volgens de instructies aan warm water toegevoegd en alle geverfde oppervlakken worden gewassen. Voor houten planken en planken kunt u formaline of bleekwater gebruiken. Deze behandeling kan echter het beste in de frisse lucht worden gedaan, zodat de planken sneller drogen.

Een complexere samenstelling voor het verwerken van houten rekken maakt het mogelijk om hout lange tijd tegen schimmel te beschermen. Het recept is als volgt: Smelt 200 g was en 200 g lijnolie. Het is noodzakelijk om 100 g hars apart te smelten en vervolgens geleidelijk 160 ml terpentijn toe te voegen. Meng vervolgens alles onder goed roeren door elkaar. In een waterbad moet de oplossing op 80 graden worden gebracht. Breng het vervolgens aan op de planken terwijl het warm is. Als u een kiemdodende lamp kunt krijgen, kunt u de lamp 's nachts instellen na het desinfecteren van de kelder. Het is handig om dit af en toe te doen, als er geen eten in de kelder is.

De restanten van vocht in de kelder kun je met geïmproviseerde middelen verwijderen. Een stevige emaille pot ongebluste kalk, evenals een doos houtskool of wit mos.

Hoe om te gaan met een hoge luchtvochtigheid in uw kelder

Schimmel en meeldauw nestelen zich graag in vochtige, slecht geventileerde kelders. Om vochtige, muffe lucht en vieze geur te verwijderen, maakt u twee ventilatieopeningen met behulp van eenvoudige pijpen. Het belangrijkste is om ze naar de oppervlakte te brengen. In de kelder moet een pijp bij het plafond uitkomen, de andere - bij de vloer. Als de leidingen zijn uitgerust met deflectors, zal de stuwkracht groter zijn bij elke windkracht.

Met het waterdicht maken van de fundering en de vloer is het ingewikkelder. Dergelijke werkzaamheden worden doorgaans uitgevoerd tijdens de bouwfase. Controleer en pas het blinde gebied aan om overstromingen te voorkomen. U kunt elk waterafstotend materiaal voor de wanden gebruiken, zoals penetron, en ze ook bedekken met elke bitumineuze oplossing of bitumenemulsie.

Aanbevolen: