Hoe Maak Je Een Vloer Voor Een Zomerresidentie?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Vloer Voor Een Zomerresidentie?
Hoe Maak Je Een Vloer Voor Een Zomerresidentie?

Video: Hoe Maak Je Een Vloer Voor Een Zomerresidentie?

Video: Hoe Maak Je Een Vloer Voor Een Zomerresidentie?
Video: Ondervloer leggen in 3 stappen - Stap 2 - Uitlijnen en voorbereiden (Totale Verbouwing Afl. 3) 2024, Maart
Anonim

Als u een landhuis bouwt, wilt u waarschijnlijk weten hoe u een gezellige en warme vloer op het platteland maakt. Niet elke Russische zomerbewoner heeft het vermogen en de wens om dure westerse technologieën te gebruiken. Je kunt een warme vloer maken in een huis zonder kelder. Een belangrijke rol bij vloerisolatie wordt gespeeld door de dikte van het gebruikte materiaal, evenals het aantal lagen. We laten u kennismaken met twee oude en beproefde technologieën voor het bouwen van een warme vloer in het land.

Hoe maak je een vloer voor een zomerresidentie?
Hoe maak je een vloer voor een zomerresidentie?

instructies:

Stap 1

De eerste optie is bedoeld voor stenen huizen. Dus bij het bouwen van een vloer in een stenen landhuis moet speciale aandacht worden besteed aan twee hoofdbewerkingen. We hebben het over geëxpandeerde klei opvulling en dekvloervulling.

Stap 2

De eerste stap is het bouwen van een ruwe vloer. Vervolgens wordt er dakbedekking of pergamijn op gelegd. Daarna wordt een dikke laag geëxpandeerde klei gegoten, die zorgvuldig wordt verdicht. Waarom precies geëxpandeerde klei? Het feit is dat opvulling van geëxpandeerde klei de vloer in een landhuis beschermt tegen capillaire aanzuiging van vocht en ook dient als een goede thermische isolatie. Vergeet niet om twee lagen plasticfolie op de geëxpandeerde klei te leggen. Als er niet genoeg canvas is voor de hele vloer, moeten de naden van de film worden gelijmd. Aan de wanden van de kamer zijn de randen van de film naar boven gebogen - dit zal een soort "schotel" creëren voor het vullen van de dekvloer. Neem de voorgeschreven droogtijd voor het beton in acht en maak de vloer op de dekvloer.

Stap 3

Laten we het nu hebben over de tweede optie. Deze vloer heeft isolatie nodig. Eerst moet je een ruwe vloer maken. Er wordt een laag pergamijn op gelegd, vervolgens wordt er een houten kist bovenop geplaatst, tussen de planken waarvan isolatie wordt gelegd. Minerale wol kan zijn rol spelen, maar schuim niet. Op de isolatie wordt opnieuw een laag pergamijn en multiplex (of OSB-platen) gelegd. Daarna kunt u beginnen met het leggen van de afgewerkte vloer. Hiervoor wordt linoleum bovenop gelegd. Kan ook van laminaat worden gemaakt.

Aanbevolen: