Hoe Ontwerp Je Een Dak?

Inhoudsopgave:

Hoe Ontwerp Je Een Dak?
Hoe Ontwerp Je Een Dak?

Video: Hoe Ontwerp Je Een Dak?

Video: Hoe Ontwerp Je Een Dak?
Video: Leer hoe je Professioneel een dak kunt maken! Deel 1 (3) 2024, Maart
Anonim

Het dak is een van de belangrijkste elementen van uw woning. Door het zelf te ontwerpen, weet u zeker dat het resultaat aan uw verwachtingen zal voldoen. Een beetje ijver en u zult het dak van uw dromen creëren.

Hoe ontwerp je een dak?
Hoe ontwerp je een dak?

instructies:

Stap 1

Houd bij het voorbereiden van het project op het uiterlijk van het dak rekening met het algehele ontwerp van het huis, zodat het dak zijn natuurlijke voortzetting wordt en niet in tegenspraak is met het algemene beeld.

Stap 2

Stel je voor dat je een project met de hand moet tekenen, met een potlood en een liniaal. Misschien zal niet iedereen in staat zijn om zo'n taak uit te voeren. Maar tot grote vreugde van degenen die hun eigen huis bouwen, zijn er nu veel verschillende computerprogramma's waarmee u niet alleen het uiterlijk van uw toekomstige dak kunt opstellen, maar ook het resultaat in 3D-formaat kunt demonstreren, helpen bij het berekenen van de vereiste lijst en het volume van bouwmaterialen.

Stap 3

AutoCAD, ArchiCAD, Arkon kunnen als voorbeelden van dergelijke programma's worden aangehaald. In de meeste gevallen is het uw taak om het type dak te kiezen. Bepaal wat voor soort dak je nodig hebt: schuur, gevel, mansarde - er zijn veel opties. Het programma biedt u een standaard projectblank voor dit type dak, en u brengt aanpassingen en wijzigingen aan om precies het project te creëren dat u nodig heeft.

Stap 4

Besteed bij het ontwerpen speciale aandacht aan de vorming van het spantensysteemdiagram. Als de stijl van uw huis als geheel, de individualiteit ervan afhangt van de vorm, het materiaal, de kleur, dan zullen de sterkte en duurzaamheid ervan afhangen van hoe nauwkeurig u het project van de dakspantbasis opstelt.

Stap 5

Over het algemeen is het maken van uw eigen dakproject een redelijk haalbare taak, vooral met behulp van moderne softwaretools. En het resultaat wordt natuurlijk het onderwerp van uw speciale trots.

Aanbevolen: