Hoe Een Scheur In De Fundering Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Scheur In De Fundering Te Repareren?
Hoe Een Scheur In De Fundering Te Repareren?

Video: Hoe Een Scheur In De Fundering Te Repareren?

Video: Hoe Een Scheur In De Fundering Te Repareren?
Video: Polyesterreparatie, Scheur in bootkiel, Polyesterhars en Glasmat 2024, Maart
Anonim

Door ongelijkmatige zetting kunnen er scheuren in de fundering ontstaan. Als ze klein zijn, kunnen ze worden gerepareerd met een conventioneel reparatiemengsel en worden afgedekt met een afdichtmiddel. Maar voor complexere gebieden worden speciale materialen gebruikt - snelhardende cementen en epoxyharsen. U kunt beschadigde plekken zelf repareren zonder een bouwteam in te schakelen.

Hoe een scheur in de fundering te repareren?
Hoe een scheur in de fundering te repareren?

Het is nodig

  • - snelhardend cement;
  • - epoxyhars met sproeiers en verharder;
  • - troffel;
  • - föhn bouwen;
  • - borstel voor metaal.

instructies:

Stap 1

Bereid cementgebonden materialen voor om scheuren op te vullen. Het is een kant-en-klaar mengsel waaraan je alleen water hoeft toe te voegen. Ze zijn gebaseerd op snelhardende cementen. Meng het droge mengsel met water tot een pasta is verkregen. Omdat het uithardingsproces vrij snel plaatsvindt, moeten de scheuren er onmiddellijk mee worden gevuld. Het is niet nodig om meer materiaal voor te bereiden dan nodig is voor onmiddellijke toepassing.

Stap 2

Bereid de scheur voor. Gebruik een beitel om eventuele betonkruimels eruit te verwijderen. Als de scheur groot is, maak deze dan van onderaf groter om hem "in het slot" te bevestigen. Neem een troffel en vul de defecte plek met mortel en strijk het oppervlak glad. Als de schade groot genoeg is en zich in betonblokken of elementen bevindt, dan is deze methode ook toepasbaar. Begin met het werk door het beschadigde gebied op te ruimen. Zet je bril op en pak de "gevechts" beitel, deze is groter dan normaal. Spoel de verwijderde scheur goed door met een hogedrukwaterstraal. Wacht tot alles van binnen droog is.

Stap 3

Maak een oplossing. Het kan gebaseerd zijn op hydraulisch cement of een mengsel van Portlandcement, zand en water in een verhouding van 1: 3: 2/3. Vul de schade op zodat de mortel boven het oppervlak uitsteekt. Wanneer het begint te harden, neem dan een troffel en strijk het grondig glad. Bedek het oppervlak vervolgens met een zware doek en houd het gebied enkele dagen vochtig.

Stap 4

Neem epoxyhars. Het is het meest effectief voor kleine (3-5 mm) scheuren in stortbeton. Droog het beschadigde oppervlak voordat u het aanbrengt. Als het nat is of er water door de spleet sijpelt, gebruik dan een constructieföhn. Wacht na het verwijderen van het vocht nog eens 30 minuten om er zeker van te zijn dat het helemaal vrij is. Ga dan verder met het dichten van de scheur. Epoxyhars bestaat uit twee delen: een mondstuk en een vloeibare hars verpakt in een buis. Werk met een veiligheidsbril en handschoenen.

Stap 5

Neem een metalen borstel en maak het gebied en het gebied eromheen schoon. Blaas lucht door de scheur zodat er geen betonspaanders in de scheur achterblijven. Droog de binnenkant met een föhn. Lijm de spuitmonden en steek ze om de 30 cm in de spleet, vanaf 30 cm vanaf de grond of de vloer.

Stap 6

Meng epoxy en verharder op een stuk karton met een spatel en breng de oplossing aan op de onderkant van elk mondstuk en lijm het dan over de scheur. Werk met rubberen handschoenen. Wacht tot de hars is uitgehard.

Stap 7

Meng een tweede portie van de tweecomponentenpasta en plaats deze op het scheuroppervlak. Druk het stevig in het beschadigde gebied. De dikte van de coating moet ongeveer 3 mm zijn, wrijf vervolgens de pasta rond de scheur. Zodra het is uitgehard, injecteert u vloeibare epoxy in de scheur volgens de instructies van de fabrikant, te beginnen met het laagste mondstuk. Sluit vervolgens één voor één de dop met het mondstuk en ga verder met het vullen van de volgende die zich erboven bevindt. Als de scheur meer dan 3 mm breed is, zijn er meerdere buizen nodig voor elk mondstuk. Na uitharding binnen 5 dagen de sproeiers afsnijden.

Aanbevolen: