Hoe Een Garage Schilderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Garage Schilderen?
Hoe Een Garage Schilderen?

Video: Hoe Een Garage Schilderen?

Video: Hoe Een Garage Schilderen?
Video: Hoe schilder je een vloer met vloercoating? 2024, Maart
Anonim

De geschilderde garage ziet er mooi en esthetisch uit. Je kunt houten omhulsels, ijzeren muren, gasblokken zonder afwerking en zelfs bakstenen schilderen. Maar meestal zijn ijzeren garages geschilderd. Om een gelijkmatig en hoogwaardig schilderij te maken, moet u een reeks opeenvolgende stappen uitvoeren.

Hoe een garage schilderen?
Hoe een garage schilderen?

Het is nodig

  • - chemische verfverwijderaar;
  • - vodden;
  • - föhn bouwen;
  • - plamuurmes;
  • - Schuurmachine;
  • - ontvetter of terpentine;
  • - grondverf;
  • - verf;
  • - waterpistool;
  • - borstels;
  • - rol.

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat de kleur egaal wordt en lang op het oppervlak blijft, moet u alle oude verf volledig verwijderen. Dit kan chemisch, thermisch of mechanisch gebeuren. Voor chemische reiniging van oude verf wordt een chemische stof op het gehele oppervlak aangebracht in de vorm van een gel of schuim. Vervolgens wordt het hele oppervlak afgeveegd met een doek. Voor de thermische methode wordt een bouwföhn gebruikt. Mechanische reiniging bestaat uit het verwijderen van verf met verschillende spatels met de hand of met behulp van een slijpmachine.

Stap 2

Als het oppervlak van de garage van ijzer is, moet alles worden ontvet. Hiervoor wordt een speciale ontvetter of White Spirit gebruikt. Een roestige garage moet zoveel mogelijk worden ontdaan van roest.

Stap 3

Na het ontvetten wordt een laag primer aangebracht. Elke primer kan worden gebruikt. Een sterk roestige garage kunt u beter met een tweede laag afdekken met een primer nadat de eerste laag is opgedroogd. Hierdoor hecht de lak beter en is er minder kans op doorroesten.

Stap 4

De verf moet worden gekozen voor gebruik buitenshuis. Het moet worden aangebracht nadat de primer volledig is opgedroogd met een rol, kwast of spuitpistool voor minimaal twee lagen.

Stap 5

Als een spuitpistool wordt gebruikt, kan de meest gelijkmatige kleuring worden bereikt wanneer een compressor samen wordt gebruikt. Het pistool moet op een afstand van 15 centimeter worden gehouden. Als de toon de eerste keer niet intens genoeg is, betekent dit dat de verf te dun is verdund. Met een spuitpistool wordt er in drie lagen geverfd en met een kwast of roller in twee lagen. Elke volgende laag wordt aangebracht nadat de eerste volledig is opgedroogd.

Stap 6

Als de garage met zilver is geverfd, kan het spuitpistool niet worden gebruikt, omdat het verstopt raakt vanwege het feit dat het zilver wordt verdund met vernis, en als de vernis wordt verdund tot een vloeibare toestand, blijft de verf gewoon niet plakken aan het oppervlak.

Aanbevolen: