Hoe Zich Te Ontdoen Van Water In Uw Kelder?

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Water In Uw Kelder?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Water In Uw Kelder?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Water In Uw Kelder?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Water In Uw Kelder?
Video: Vocht bestrijden 2024, Maart
Anonim

Staat uw kelder onder water? Misschien komt ze daar in het voor- en najaar regelmatig binnen? Toen was het tijd om te beginnen met wetenschappelijk onderbouwde, in de praktijk geteste technologieën.

Hoe zich te ontdoen van water in uw kelder?
Hoe zich te ontdoen van water in uw kelder?

instructies:

Stap 1

Plotseling, meestal in de lente, stond de kelder onder water. Een incompetente eigenaar koopt eerst een pomp en pompt het inkomende water uit de put. Ten eerste, hoe het niet weg te pompen, het zal altijd vochtig zijn in zo'n kelder, wat betekent dat schimmel en bloedzuigende "vampiers" - muggen - na de vochtigheid zullen verschijnen. En ten tweede is het leegpompen erg gevaarlijk voor het gebouw. Water is een onsamendrukbaar materiaal, wat betekent dat wanneer het onder de fundering wordt weggepompt, vervormingen van de constructies te verwachten zijn (er ging een gekraak rond het huis, de afdichting in de naden van de plafonds viel, ramen en deuren sluiten niet, enz.). Bovendien pompen we niet alleen water weg, maar ook pulp (water met zwevende deeltjes van de basisgrond), en daarom kiezen we geleidelijk aan waar ons huis op staat. Het is dus duidelijk dat het oppompen van water gepaard gaat met de vernietiging van het huis. Vergaderingen beginnen natuurlijk ook met "bevoegde" buren of vrienden.

Stap 2

Open een greppel rond het huis en leg een ringafvoer ter hoogte van de bodem van de fundering met grondwaterafvoer in een verlaagd deel van het terrein. Natuurlijk verbetert de aanwezigheid van een goed uitgevoerd drainagesysteem (vaak weten ze niet hoe ze het correct moeten doen, en het dichtslibt binnen een jaar of twee) de bedrijfsomstandigheden van het huis. Maar u moet zeker weten dat drainage niet waterdicht is. Het voert het inkomende grond- en oppervlaktewater af, maar de afvoeren en beregening bevinden zich in het water, dus de fundering, en als het niet wordt beschermd door een solide betrouwbare waterdichting, dan staat het water ook in de kelder. Die. drainage verwijdert veel water, maar beschermt de kelderbodem en -wanden niet tegen vocht.

Stap 3

Maak naast de afwatering een "kleikasteel", zoals onze voorouders deden. Het is verre van eenvoudig om zo'n "kasteel" te bouwen, want je hebt gekruide, geknede klei nodig zonder insluitsels. Ze legden het in lagen van 15-20 cm en ramden het voorzichtig. En toch komt de hoofdstroom van water naar de kelder van de vloer en er passen geen "sloten" onder het huis. Volg niet de meest voorkomende verkeerde mening: droog de vloer en muren, zeggen ze, bedek ze met twee of drie lagen hydroglasisolatie en maak een drukmuur van baksteen en beton. Hier komt niets van terecht, ondanks de monsterlijke arbeids- en materiaalkosten. Feit is dat de hechting (hechting) van bitumineuze materialen op het funderingsmateriaal (beton, baksteen, puin) niet meer dan 0,5 kg/cm² bedraagt (en dit is hoogstens wanneer het mogelijk is om op een droge ondergrond met een vocht gehalte van ongeveer 2-3%) en dus als de hoogte van de waterkolom achter de keldermuur meer dan een halve meter is, zal de beplakking natuurlijk worden afgescheurd. En de drukmuur zal onvermijdelijk vallen. Dit is bewezen door jarenlange praktijk.

Aanbevolen: