Hoe Een Houten Huis Te Pleisteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Houten Huis Te Pleisteren?
Hoe Een Houten Huis Te Pleisteren?

Video: Hoe Een Houten Huis Te Pleisteren?

Video: Hoe Een Houten Huis Te Pleisteren?
Video: SCHEUREN IN PLAFOND REPAREREN ~ simpel trucje! 2024, Maart
Anonim

Gips kan thuis met vertrouwen "leer" worden genoemd. Het beschermt het gebouw tegen de effecten van neerslag op de structuur. Bovendien maakt sierpleister de woning aantrekkelijk. Tevens zorgt het voor een extra warmtegeleidende laag, wat een gunstig effect heeft op het wooncomfort in huis.

Hoe een houten huis te pleisteren?
Hoe een houten huis te pleisteren?

instructies:

Stap 1

Graaf in de muren van het huis voordat je ze gaat pleisteren. Om dit te doen, bedek de groeven tussen de stammen met mortel. Deze procedure kan zowel voor als na gordelroos worden uitgevoerd. Bars worden hiervoor zelden gebruikt.

Stap 2

Neem dakspanen - dit zijn dunne planken van 15-30 mm breed, 1-2 meter lang en 3-4 mm dik. Ze worden gebruikt voor het pleisteren van houten en gehakte muren. Shingle houten oppervlakken. Schik het in de vorm van vierkante cellen met zijden niet meer dan 4 cm voor het plafond en niet meer dan 5 cm voor de muren. Breng de pleister pas aan nadat het gebouw volledig is opgedroogd en verzakt, ongeveer 1-2 jaar na voltooiing van de constructie.

Stap 3

Sorteer de snippers voor het verpakken op maat en kwaliteit (breedte en dikte). Selecteer smalle en dunne planken voor de onderste rij en brede en dikkere planken voor de bovenste rij. Nagel elke stront met gipsnagels. De afstand tussen hen moet minimaal 13 cm zijn. Spijk aan het plafond de dakspanen met spijkers op elke kruising, aan de muur - door één. Om het niet te splijten, spijkert u de spijkers niet in het midden, maar soms dichter bij de ene of de andere rand. Overlap de uiteinden van de dakspanen niet bij de voegen, om geen verdikking te vormen.

Stap 4

Sla de plankoppervlakken met een bijl voor het pleisteren. Op de muur moet de pleisterlaag maximaal 4 cm zijn, op het plafond - 3 cm Voeg albast toe aan de kalkmortel voor het pleisteren van de interne houten oppervlakken, zodat de verbinding ertussen beter is. Maak de samenstelling op deze manier: neem 2-2,5 delen zand voor een deel kalk, voeg 0,25-1 deel albast toe voor een deel kalk, gebaseerd op het volume. Gips heeft twee belangrijke nadelen: het geleidt geluid en warmte goed. Om dit te elimineren, legt u een mat of vilt onder de dakspanen, in zeldzame gevallen papier of karton in meerdere lagen.

Aanbevolen: