Hoe Vensters In Een Blokhut Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Vensters In Een Blokhut Te Plaatsen
Hoe Vensters In Een Blokhut Te Plaatsen

Video: Hoe Vensters In Een Blokhut Te Plaatsen

Video: Hoe Vensters In Een Blokhut Te Plaatsen
Video: #159 Zelf een blokhut bouwen - stap voor stap 2024, Maart
Anonim

Ramen in een houten huis creëren een compleet beeld van het gebouw. Het belangrijkste is om ze te installeren in overeenstemming met de technologische kenmerken van dergelijke gebouwen. Kunststof ramen zullen niet alleen de harmonie van een houten huis niet verstoren, maar zullen de eigenaren er ook van weerhouden ze voor een lange tijd te repareren. U kunt gebruik maken van de diensten van specialisten, of u kunt het zelf doen.

Hoe vensters in een blokhut te plaatsen
Hoe vensters in een blokhut te plaatsen

Het is nodig

  • - boord met randen;
  • - hout;
  • - bevestigingsmiddelen;
  • - niveaus: water en constructie;
  • - loodlijn;
  • - zelftappende schroeven;
  • - polyurethaanschuim.

instructies:

Stap 1

Verwijder de vleugels van het raamkozijn. Verwijder hiervoor de pennen uit de scharnieren. Dit vereenvoudigt het werkproces en maakt het gemakkelijker om het raam te kantelen. Bereid de cuticula voor. U kunt de optie van de ingesloten balk gebruiken. Om dit te doen, bereidt u een balk van 50x50 mm voor, installeert u deze in een voorgesneden groef, waardoor deze de verticale bewegingen van het blokhut begeleidt. Monteer het raam uit een bord met randen van 50x150 mm of 50x200 mm. Het hangt allemaal af van de dikte van het blokhut. Deze methode is het meest relevant. Bevestig de montagebeugels aan de zijrails van het raam, drie aan elke kant.

Stap 2

Plaats het raam op houtsnippers (ongeveer 2 cm) onderaan de opening en stel het niveau horizontaal af. Het is het beste om water te gebruiken. Dit geeft de metingen de grootste nauwkeurigheid. Laat na het egaliseren onderaan een opening van bijna 2 cm voor het polyurethaanschuim. Lijn het raam vervolgens verticaal uit, zodat de vleugel correct sluit. Gebruik hiervoor een loodlijn en een gebouwniveau.

Stap 3

Bevestig het raam aan het raam met zelftappende schroeven door de montagebeugels. Probeer niet verstrikt te raken in de top van de stam waaraan deze is bevestigd. Het is het beste om de zelftappende schroeven onder een hoek te schroeven, waardoor de constructie van de stijl "stevig" aan het frame wordt bevestigd, waardoor deze zijn mobiliteit verliest.

Stap 4

Installeer raamkozijnen. Ze moeten vóór het schuimen aan het raam worden gehangen, zodat het schuim het frame niet vervormt. Als de technologie van het installeren van een plastic raam in het frame werd waargenomen, werd het raam gelijkmatig geplaatst en aan de zijkanten van het raam van het raam tot het frame is er ongeveer 2 cm afstand voor het schuim. Van bovenaf is de opening tot de stam 5-10 cm, dit is nodig zodat wanneer de stam krimpt, wanneer de boom volledig droog is, er geen druk op de ramen staat.

Stap 5

Voer een vervolgcontrole uit. Plaats hiervoor de luiken op het vaste, niet-geschuimde raam. Open ze half. In het geval dat ze niet nog verder proberen te openen of juist sluiten, dan is de installatie correct uitgevoerd. Daarna het frame afdichten met bouwschuim.

Aanbevolen: