Hoe Dubbele Beglazing In Een Houten Huis Te Installeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Dubbele Beglazing In Een Houten Huis Te Installeren?
Hoe Dubbele Beglazing In Een Houten Huis Te Installeren?

Video: Hoe Dubbele Beglazing In Een Houten Huis Te Installeren?

Video: Hoe Dubbele Beglazing In Een Houten Huis Te Installeren?
Video: DUBBEL GLAS ZELF AANBRENGEN | VERVANGEN VAN ENKEL GLAS naar dubbelglas, Hoe ga je te werk? 2024, Maart
Anonim

De installatie van dubbele beglazing in een houten huis wordt bemoeilijkt door het feit dat het frame na verloop van tijd krimpt. Door het uitdrogen van de stammen kan de hoogte van het blokhut alleen in het eerste jaar met 3-5 cm afnemen, en als het is gemaakt van vochtig bos, dan nog meer. Daarom verschilt de technologie van het installeren van PVC-ramen in een houten huis van de gebruikelijke installatie.

Hoe dubbele beglazing in een houten huis te installeren?
Hoe dubbele beglazing in een houten huis te installeren?

Het is nodig

  • - puzzel;
  • - hout 150x100 mm;
  • - roulette;
  • - niveau;
  • - een cirkelzaag;
  • - Slijper;
  • - loodlijn;
  • - beitel;
  • - bijl;
  • - een hamer;
  • - bevestigingsmiddelen;
  • - polyurethaanschuim;
  • - kunststof raam.

instructies:

Stap 1

Bereken de hoogte van de raamopeningen. In de regel wordt de onderrand op een hoogte van 80-90 cm vanaf de vloer geplaatst. Merk ook op dat 1-2 cm van elke kant door schuim wordt "weggenomen" en dat er nog eens 3-4 cm moet worden toegevoegd voor de toekomstige vensterbank. Voeg nog eens 4 cm toe voor de bovenkant van de bob en een paar centimeter voor de krimp. Markeer met een waterpas en een loodlijn.

Stap 2

Markeer de breedte van de raamopening 12-14 cm breder dan het raam: 1-2 cm voor het schuim, 10 cm voor het raam. Controleer nogmaals de loodrechtheid van de lijnen met behulp van een loodlijn, haaks, waterpas en zaag openingen met een benzine- of elektrische zaag.

Stap 3

Maak een klein raam voor het raam. Het is noodzakelijk dat de stammen tijdens het krimpen niet op het PVC-frame drukken. Begin het te maken met rijtuigen.

Stap 4

Maak verticale structuren van een staaf van 150x100, die 5-6 cm langer moet zijn dan de raamgrootte. Maak in het midden van de brede zijde een groef van 50x50 mm, in de toekomst zal deze worden gedragen op de nok die aan het einde is uitgesneden van de vensteropeningslogboeken.

Stap 5

Het is gemakkelijker om de groef van de wagen in de volgende volgorde te maken: verdeel in het midden het brede deel van de staaf in drie gelijke delen van elk 50 mm. Maak met een cirkelzaag twee sneden van 5 cm diep, en daartussen - meerdere parallelle sneden, na 1 cm. Breek vervolgens de kern voorzichtig af met een bijl en werk de groef af met een beitel.

Stap 6

Bereid de raamopening voor op de installatie van het raam. Markeer aan de uiteinden van de plaatsen waar de kam zal worden gesneden onder de groef in de wagens. Zorg ervoor dat u hiervoor een waterpas gebruikt, anders zal deze scheef staan en zullen de ramen ofwel volledig zelf openen of dichtslaan.

Stap 7

Gebruik een kettingzaag of cirkelzaag om een kam van 5 cm diep en 5 cm breed te zagen. U kunt de kam in het midden van het uiteinde snijden, of dichter bij de straat om de breedte van de vensterbanken te vergroten.

Stap 8

Voer de installatie van het raam uit, plaats de wagen met een groef op de nok aan de uiteinden. Installeer een kunststof raamkozijn in de resulterende behuizing, met behulp van speciale bevestigingsmiddelen, of door het door te boren. Denk eraan om een waterpas en een loodlijn te gebruiken.

Stap 9

Plaats houtsnippers onder het frame om het strikt horizontaal uit te lijnen en laat ruimte voor het schuim. Hang na het installeren van het frame de vleugels op en sluit het raam rond de omtrek af.

Aanbevolen: