Hoe Een Scheur In Een Huis Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Scheur In Een Huis Te Repareren?
Hoe Een Scheur In Een Huis Te Repareren?

Video: Hoe Een Scheur In Een Huis Te Repareren?

Video: Hoe Een Scheur In Een Huis Te Repareren?
Video: SCHEUREN IN PLAFOND REPAREREN ~ simpel trucje! 2024, Maart
Anonim

Eigenaren van zomerhuisjes en individuele huizen worden soms geconfronteerd met een probleem: hoe een scheur in een bakstenen muur te repareren. Het feit is dat in het geval van een uitbreiding van het huis van een extra constructie op een afzonderlijke fundering, vervorming van de muur en de verplaatsing ervan ten opzichte van het huis kan optreden. Is het mogelijk om zo'n overlast in je eentje op te lossen?

Hoe een scheur in een huis te repareren?
Hoe een scheur in een huis te repareren?

instructies:

Stap 1

Voordat u een uitbreiding van een huis plant, is het noodzakelijk om het werk zo te plannen dat beide bouwconstructies dezelfde funderingsdiepte hebben, en het is het beste om zo te bouwen dat de fundering gemeenschappelijk is. Anders zullen er na verloop van tijd zeker scheuren in het metselwerk ontstaan.

Stap 2

Als de bakstenen muur nog aan vervorming onderhevig is, beoordeel dan eerst objectief de mate van schade. Geef de wens op om de scheur af te dichten met cementmortel, deze maatregel zal niet effectief en tijdelijk zijn.

Stap 3

Als de scheur in de muur plaatselijk en klein is, vervang dan het beschadigde gebied zonder de hele muur te demonteren. Het is niet nodig om de stenen te demonteren als zich alleen scheuren hebben gevormd onder de steunen van de vloeren van de constructie. Vervang een deel van het metselwerk onder de steunen, plaats eerst tijdelijke bevestigingen onder de vloeren.

Stap 4

Als er kleine destructieve scheuren zijn ontstaan nadat het gebouw is gekrompen, installeer dan metalen platen aan de buiten- en binnenkant van de muur en bevestig ze aan elkaar met bouten.

Stap 5

Als, als gevolg van vervorming van de bouwconstructie, de ondersteuning is beschadigd, verstevig deze dan met metselwerk en leg stalen wapening met een diameter van minimaal 3 mm in elke 4e naad. Je kunt de steun ook versterken met stalen hoeken, ze vastbinden met stalen strips en vervolgens de reparatieplaats bedekken met beton. In sommige gevallen is het raadzaam om de ondersteuning volledig te vervangen, waarvoor het nodig is om alle constructies die belastingen op de ondersteuning overdragen, vooraf te versterken met speciale rekken.

Stap 6

Als scheuren met elkaar en met verticale voegen zijn samengekomen, waardoor delaminatie van het metselwerk is ontstaan, demonteer dan het metselwerk en leg de benodigde fundering. Nadat de fundering voldoende diep is gelegd, wordt de muur opnieuw gelegd.

Aanbevolen: