Hoe Uitdrogende Olie Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Uitdrogende Olie Te Verwijderen?
Hoe Uitdrogende Olie Te Verwijderen?

Video: Hoe Uitdrogende Olie Te Verwijderen?

Video: Hoe Uitdrogende Olie Te Verwijderen?
Video: Hoe verwijder je olievlekken van kleren | Cleanipedia 2024, Maart
Anonim

Elke drogende olie heeft een olieachtige samenstelling met toevoeging van een droogmiddel, een droogmiddel. Een oplosmiddel wordt toegevoegd aan gecombineerde drogende oliën, terpentine aan alkydoliën, evenals petroleumhars. Droogolie wordt gebruikt om alle oppervlakken voor het schilderen voor te coaten, wat het verfverbruik aanzienlijk kan verminderen, wat in de regel meerdere ordes van grootte duurder is dan drogende olie. Het is mogelijk om drogende olie van oppervlakken te verwijderen met samenstellingen die zijn ontworpen om plantaardige olie en hars te verwijderen.

Hoe uitdrogende olie te verwijderen?
Hoe uitdrogende olie te verwijderen?

Het is nodig

  • - benzine;
  • - oplosmiddel voor olieverf;
  • - terpentine;
  • - föhn bouwen;
  • - vlekkenverwijderaar;
  • - vodden;
  • - spons.

instructies:

Stap 1

Vrijwel alle drogende olie wordt met benzine van het oppervlak verwijderd. Voor Bevochtig een groot stuk doek, breng aan op de drogende oliecoating, bevochtig de doek na 15 minuten opnieuw en verwijder de drogende olie door te spoelen. Als lijnolie wordt aangebracht op houten oppervlakken, dan kun je alleen de toplaag verwijderen, omdat de samenstelling diep in het hout trekt en je deze eenvoudigweg niet van binnen kunt verwijderen.

Stap 2

In plaats van benzine kunt u terpentine gebruiken. Hetzelfde doen. Maak een grote hoeveelheid vodden vochtig en behandel het oppervlak grondig. Doe dit meerdere keren totdat de bovenste laag drogende olie volledig is verwijderd.

Stap 3

In plaats van deze producten kunt u een verdunner voor olieverf gebruiken. Breng het oplosmiddel aan op een doek, behandel de gewenste gebieden waarvan u de drogende olie wilt verwijderen. Herhaal de procedure meerdere keren.

Stap 4

Aceton is niet geschikt voor het verwijderen van uitdrogende olie. Omdat het een samenstelling heeft die olieverf niet oplost, is het volkomen nutteloos om te proberen de drogende olie met aceton af te wassen.

Stap 5

Als je uitdrogende olie wilt verwijderen zonder benzine, terpentine of oplosmiddel te gebruiken, gebruik dan een bouwhaarföhn. Verwarm kleine plekjes op het gewenste oppervlak en was de lijnolie direct af met een droge doek.

Stap 6

Gebruik een van de volgende producten om uitdrogende olievlekken van stoffen te verwijderen. Maak een spons vochtig, breng het product aan op een doek, laat het 20 minuten intrekken, was het product zoals gewoonlijk.

Stap 7

U kunt ook een vetvlekverwijderaar gebruiken. Maar het kan alleen worden gebruikt als de drogende olie natuurlijk is en geen hars bevat, omdat de hars niet wordt verwijderd door de vlekverwijderaar.

Stap 8

Gebruik alleen benzine, verdunner of terpentine om vernis en harsvlekken van stoffen te verwijderen. Breng het product twee keer op de vlek aan. De eerste keer dat u het probeert, krijgt u mogelijk niet het gewenste resultaat.

Aanbevolen: