Hoe Maak Je Een Fornuis In Een Bad?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fornuis In Een Bad?
Hoe Maak Je Een Fornuis In Een Bad?

Video: Hoe Maak Je Een Fornuis In Een Bad?

Video: Hoe Maak Je Een Fornuis In Een Bad?
Video: FAQ hoe maak ik een fornuis schoon 2024, Maart
Anonim

De saunakachel is, zonder overdrijving, haar hart. Het microklimaat in het badhuis en daarmee onze gezondheid hangt af van hoe dit hart werkt.

Hoe maak je een fornuis in een bad?
Hoe maak je een fornuis in een bad?

Het is nodig

  • 1. IJzerplaat 4 mm dik;
  • 2. plaatijzer met een dikte van 3 mm;
  • 3. metalen buis met een diameter van 120 mm;
  • 4. hoek 65x65;
  • 5. lasmachine;
  • 6. afsnijmachine;
  • 7. roulette.

instructies:

Stap 1

Er zijn heel veel ontwerpen van kachels voor een bad. Elk van hen heeft zijn positieve en negatieve kanten. In dit geval worden de taken op dezelfde manier uitgevoerd:

• verwarming van de badkamer;

• de mogelijkheid om stoom te krijgen;

• water opwarmen.

Het materiaal waaruit de saunakachel is gemaakt, kan ijzer of baksteen zijn, of het gecombineerde gebruik ervan.

Samen gaan we een fornuis maken met als doel een badhuis voor een klein gezin te voorzien van warmte, stoom, warm water. Als materiaal selecteren we plaatwerk met een dikte van 4 mm en 3 mm. Daarnaast hebben we een stalen buis nodig met een diameter van 120 mm, twee standaard deuren (oven en blazer), een hoek van 65x65 en roosterstaven. Een staalplaat van 4 mm zal worden gebruikt voor de vervaardiging van een vuurhaard en een plaat van 3 mm zal worden gebruikt voor watertanks en dozen voor het plaatsen van een verwarming.

Stap 2

De basis van de kachel - de vuurhaard, zal een variant zijn van een dikwandige kachel. We maken er een iets langwerpige versie van, zodat houtblokken tot 1 m lang als brandstof kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunt u lange tijd een hoge temperatuur in de sauna en kachel behouden.

Van een ijzeren plaat, 4 mm dik, snijden we 2 zij-, boven-, onder-, evenals de voor- en achterwanden van de toekomstige vuurhaard. In de voorwand hebben we een gat gezaagd voor de oven en de ventilatordeuren. Op de zijwanden over de gehele lengte lassen we een hoek van binnenuit op een zodanige hoogte dat deze zich net boven het gat voor de blowerdoor bevindt. Op deze hoek worden de roosters gelegd.

Daarna worden de wanden aan elkaar gelast tot een doos. We maken een gat bovenop de bovenmuur, plaatsen het dichter bij de achterwand van de vuurhaard. We lassen er een buis in met een diameter van 120mm. De lengte moet zodanig zijn dat wanneer de kachel op de fundering wordt geïnstalleerd, de bovenkant door het snijden van het plafond naar de zolder gaat.

Stap 3

We maken 4 wanden voor een watertank van een plaat van 3 mm ijzer. De hoogte van de wanden hangt af van wat voor soort bak je gaat maken. Hoe hoger de wanden, hoe groter de bak voor het verwarmen van water. De breedte wordt bepaald door de breedte van de vuurhaard, de lengte is 50-60cm. De bovenwand van de oven zal dienen als de bodem van de ketel. En voor een snellere verwarming van het water installeren we de container zodat de ovenpijp erin loopt.

In de zijwand van de container aan de onderkant maken we een klein gaatje voor het installeren van de kraan.

Op het resterende vrije oppervlak van de bovenkant van de oven, op een afstand van 15 cm van de voorwand, lassen we de doos voor de kachel.

Stap 4

We installeren de kachel in het bad op een eerder voorbereide fundering, zodat het voorste gedeelte gelijk ligt met de muur (bekleed met bakstenen) die de stoomkamer en het wascompartiment scheidt van de uitkleed- en rustruimte. De oven wordt vanuit dezelfde ruimte gestookt.

De achterkant van de gelaste oven schuift naar buiten in het stoombad, rust op twee poten die uit een hoek zijn gemaakt.

Bovenop de schoorsteen installeren we een andere, die een binnendiameter heeft die iets groter is dan de buitendiameter van de schoorsteen. Wij repareren het, dichten de verbinding af met draadasbest. De lengte van de buis is afhankelijk van de hoogte van de zolderruimte.

Stap 5

We vullen de tank met water, de kachel - met grote rivierkiezels laten we de kachel overstromen. Bij een dergelijke ovenopstelling is het aan te raden om, nadat een voldoende temperatuur in het bad is verhoogd, de overmatig vocht bevattende lucht te verwijderen. Om dit te doen, leveren we een portie water aan de kachel met een pollepel op de lengte van het handvat, en de resulterende stoom, samen met vochtige lucht, wordt vrijgegeven door het gat in de wand van het bad. De afmeting van zo'n gat is ongeveer 15x15cm, het bevindt zich op een hoogte van 40-50cm van het plafond. Na het loslaten van de rauwe stoom, sluit u het gat met een houten stop. De stoom is nu droog en heet.

Het bad is klaar, neem een stoombad!

Aanbevolen: