Hoe Maak Je Een Plafond In Een Houten Huis?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Plafond In Een Houten Huis?
Hoe Maak Je Een Plafond In Een Houten Huis?

Video: Hoe Maak Je Een Plafond In Een Houten Huis?

Video: Hoe Maak Je Een Plafond In Een Houten Huis?
Video: Hoe hang je een lamp op aan het plafond? | Eigen Huis & Tuin helpt 2024, Maart
Anonim

In elk houten huis is er een bepaald microklimaat door de uitwisseling van houten oppervlakken met natte dampen, dampen van plantenharsen. Daarom wordt in een houten huis speciale aandacht besteed aan ventilatie, waar ook het plafond van de woning deel van uitmaakt. Omdat het plafond in een huis meestal geen speciale mechanische belastingen draagt, behalve het gewicht, kan het van bijna elk decoratief materiaal worden gemaakt.

Hoe maak je een plafond in een houten huis?
Hoe maak je een plafond in een houten huis?

Het is nodig

strips van 20 * 100 mm, waterpas, zelftappende schroeven, voering, dikke vislijn

instructies:

Stap 1

Om te beginnen met het installeren van een houten plafond, maakt u eerst een krat met stroken van 20 * 100 mm. Trek een dikke lijn langs de randen en in het midden van het plafondvlak en markeer de spanningspunten ter hoogte van het waterniveau.

Stap 2

Bevestig de latten langs de uitgerekte lijnen, zonder ze te buigen.

Stap 3

Als u het plafond op een standaard manier langs of over het vlak van de kamer trimt, bevestigt u de latten loodrecht op de bevestiging van de vloerplanken. Als u afwerkt in een hoek van 45 graden met het vlak van de kamer, bevestigt u de latten rond de hele omtrek.

Stap 4

Plaats indien nodig op de plaatsen waar de planken aan de stammen zijn bevestigd, stukken planken van de grootte die nodig is voor een gelijkmatige plaatsing van de planken en een ideaal algemeen vlak.

Stap 5

Beheers het hele proces van bevestiging van de latten aan het plafond met een bouwniveau om gaten en onregelmatigheden in de latten te voorkomen.

Stap 6

Nadat u klaar bent met het versterken van de latten, begint u met het installeren van de afwerkingsplaten op de plafondlat. Het kan een voering zijn of een imitatie van een bar.

Stap 7

Bevestiging met zelftappende schroeven. Om de schroeven in het afgewerkte plafond te verbergen, bevestigt u ze in de voeringgroef.

Aanbevolen: