Hoe Een Zoldertrap Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Zoldertrap Te Bouwen?
Hoe Een Zoldertrap Te Bouwen?

Video: Hoe Een Zoldertrap Te Bouwen?

Video: Hoe Een Zoldertrap Te Bouwen?
Video: Hoe een zolderladder te installeren? 2024, Maart
Anonim

Vaak worden zolderruimtes omgebouwd tot zolderruimtes. Eerst moet u de locatie van de trap bepalen. In de woning is de vaste trap naar de geïsoleerde zolder geplaatst. Het bevindt zich meestal in de woonkamer of hal. Voor een zomerzolder kan de trap direct aan de straat of veranda geplaatst worden. In dit geval vereist de houten structuur van de trap vochtbescherming.

Hoe een zoldertrap te bouwen?
Hoe een zoldertrap te bouwen?

instructies:

Stap 1

Nadat u de locatie van de toekomstige trap hebt vastgesteld, moet u bepalen wat deze zal zijn. Meestal worden de trappen naar de zolder gemaakt met een enkele vlucht, dubbele vlucht of spiraal, hoewel, als de ruimte het toelaat, andere soorten trapsystemen kunnen worden gebruikt.

Houten vluchttrappen komen het meest voor. Hun ontwerp kan worden geïnstalleerd op bowstrings, stringers of bouten.

Met behulp van boogpees bij het opzetten van een ladder, worden de treden aan de zijplanken bevestigd. Beneden rusten ze tegen de vloer en daarboven liggen ze op de perronbalk. De treden worden met metalen hoeken of vierkante of driehoekige staven aan de zijplanken bevestigd.

Stap 2

De trap met Kosoura is eenvoudig te vervaardigen, bijzonder duurzaam en bovendien aantrekkelijk vormgegeven. Kosoura ondersteunt de stap alleen van onderaf. De productietechnologie van stringers is heel eenvoudig, dus zelfs een onervaren persoon kan zelfstandig een ladder maken met zo'n houder.

U kunt ook gewapend beton of beton plaatsen, of een combinatietrap. Ze zijn gebouwd volgens hetzelfde principe als houten exemplaren. Ze bestaan uit betonnen balken die de rol van stringer of boogpees spelen. De treden kunnen van hout zijn.

Stap 3

Het belangrijkste verschil tussen trappen met bouten (speciale bouten) is het onzichtbare bevestigingssysteem. De bouten worden in de muur gemonteerd en er wordt een traptrede aan bevestigd. De gebruikte rubberen pads helpen piepen en trillingen tijdens het lopen te verminderen.

Stap 4

Wenteltrappen nemen minder ruimte in, maar zijn minder handig in gebruik. Tijdens de constructie wordt een centrale paal gebruikt, waaraan de treden zijn bevestigd. Ze worden voornamelijk gebruikt als hulp- of decoratieve structuur.

De leuning van de trap moet bestand zijn tegen zware belastingen, zodat u er veilig op kunt leunen. Bij het ontwerpen van een trap naar de zolder moet speciale aandacht worden besteed aan de veiligheid van het traphek.

Aanbevolen: