Hoe Giet Je Een Dekvloer Op De Vloer?

Inhoudsopgave:

Hoe Giet Je Een Dekvloer Op De Vloer?
Hoe Giet Je Een Dekvloer Op De Vloer?

Video: Hoe Giet Je Een Dekvloer Op De Vloer?

Video: Hoe Giet Je Een Dekvloer Op De Vloer?
Video: Het egaliseren van een zandcement dekvloer 2024, Maart
Anonim

Een goed uitgevoerde dekvloer zorgt voor een perfect vlak oppervlak dat prettig is om naar te kijken. Een hoogwaardige dekvloer is echter niet alleen goed vanwege het uitstekende uiterlijk, maar ook omdat het de tijd voor alle daaropvolgende werkzaamheden aanzienlijk verkort. En natuurlijk zult u in de toekomst niet met de problemen van vloerbedekkingen te maken krijgen, die ontstaan door de schuld van dekvloeren van lage kwaliteit.

Hoe giet je een dekvloer op de vloer?
Hoe giet je een dekvloer op de vloer?

Het is nodig

  • - droge mix voor dekvloer ("Vetonit", enz.);
  • - regel (een hulpmiddel om het mengsel te egaliseren);
  • - markeringsgeleiders (bakens);
  • - elektrische boor;
  • - bouwmixer;
  • - hydro niveau;
  • - een container voor het bereiden van een mengsel.

instructies:

Stap 1

Bepaal de dikte van de dekvloer

De dikte van de dekvloer is afhankelijk van de afstand tussen de betonnen ondergrond en het niveau van de afgewerkte vloer. Dit laatste wordt op zijn beurt bepaald door de positie van de onderrand van de deuren en het niveau van de vloer in andere kamers. Ook moet de dikte van de dekvloer worden aangepast als je er isolatie onder gaat leggen of een warme vloer aan gaat brengen. Dat wil zeggen, er zijn veel factoren die de dikte van de dekvloer beïnvloeden en in de regel wordt deze strikt bepaald door deze factoren. Het moet echter in elk geval minimaal 25-30 mm zijn.

Stap 2

Kies dekvloermateriaal

De keuze moet worden gemaakt tussen twee hoofdsoorten materiaal: conventionele zandcementmortels en droge mengsels. Deze laatste bevatten verschillende vulstoffen (weekmakers, glasvezel, enz.), Die de technologische en operationele eigenschappen van het mengsel verhogen. Als de kwestie van financiële uitgaven niet urgent is, moet u de voorkeur geven aan droge mengsels. Ze zijn gemakkelijker te monteren, harden sneller uit, vormen geen scheuren en vervormingen, en vereisen geen plaatsing van uitzettingsschijven rond de omtrek.

Stap 3

Bereid de betonnen basis voor:

Verwijder puin, stof, geëxfolieerde fragmenten ervan. Als u van plan bent een dekvloer stevig met de ondergrond te verbinden (zonder waterdichting en isolatie), prime dan het oppervlak van de betonnen vloer met een van de daarvoor bestemde primers.

Stap 4

Markeer het hoogste niveau van de dekvloer op de muren

Het is handiger om met dit werk te beginnen door het bovenste niveau van de afgewerkte vloer te markeren, die kan worden ingesteld door de positie van de onderkant van de deur of door het vloerniveau in andere kamers. Stel een referentiepunt in op de hoek naast de deur, overeenkomend met het niveau van de afgewerkte vloer. Markeer met een waterpas of laserwaterpas soortgelijke punten in de rest van de hoeken. Verbind ze met rechte lijnen die op de muren zijn getekend met behulp van een gespannen koord. U zou nu een afgewerkte vloerlijn moeten hebben. Meet vanaf deze lijn een afstand die gelijk is aan de dikte van de vloer. Verbind de resulterende punten met rechte lijnen. De resulterende lijnen komen overeen met het niveau van de bovenste horizon van de dekvloer.

Stap 5

Gidsmarkeringen instellen

De eenvoudigste manier is om ze op de dia's van een gegoten dikke oplossing te installeren, indien nodig, de dia lager te drukken of hoger te gieten. De bovenrand van de geleidemarkeringen moet gelijk liggen met de lijnen op de muren. Dit moet worden bereikt met behulp van uitgerekte koorden. De geleidemarkeringen moeten langs de lange zijde van de kamer worden gericht op een afstand van 200-300 mm van de muren en ongeveer 1 meter van elkaar. Houd er rekening mee dat er tussen het plaatsen van markeringen en het begin van het leggen van de dekvloer enige tijd moet verstrijken voordat de oplossing tijd heeft om uit te harden. Het is raadzaam om 's avonds markeringen te plaatsen, zodat u 's ochtends kunt beginnen met het leggen van de dekvloer.

Stap 6

Dekvloermortel voorbereiden

Giet het droge mengsel in een bak, voeg water toe volgens de instructies en roer de oplossing goed door met een elektrische boormachine met een bouwmixer.

Stap 7

Leg de dekvloer

Plaats het mengsel tussen twee markeringen, verdicht het met een troffel en vul eventuele holtes op. Gebruik de regel en begin vanaf de muur om de bovenkant van de dekvloer waterpas te maken. De werkende rand van de regel moet tegen de markeringen rusten. De beweging van het gereedschap wordt uitgevoerd in golfachtige bewegingen over en langs de markers. Op plaatsen waar er niet genoeg oplossing is, voeg het toe. Zorg ervoor dat er geen holten ontstaan in de diepte van de dekvloer.

Aanbevolen: