Polypropyleenvezel - Hoe Effectief Is Het?

Inhoudsopgave:

Polypropyleenvezel - Hoe Effectief Is Het?
Polypropyleenvezel - Hoe Effectief Is Het?

Video: Polypropyleenvezel - Hoe Effectief Is Het?

Video: Polypropyleenvezel - Hoe Effectief Is Het?
Video: Как сделать стяжку с шумоизоляцией в квартире. #18 2024, Maart
Anonim

Polypropyleenvezel of vezel - synthetische vezels met een lage dichtheid en hoge sterkte worden veel gebruikt in alle bouwgebieden. Met hun hulp worden de sterkte-eigenschappen van beton, kleefstofsamenstelling en gipsmortel aanzienlijk verhoogd.

Polypropyleenvezel - hoe effectief is het?
Polypropyleenvezel - hoe effectief is het?

Efficiëntie van het gebruik van polypropyleenvezels

Vezel is het materiaal geworden waarmee bouwers veel problemen bij het vervaardigen en storten van funderingen konden oplossen. Dispersiewapening van beton is het hoofddoel van polypropyleenvezel.

Bij het toevoegen van vezels aan verschillende oplossingen, worden de vezels grondig gemengd. Het resultaat is een zeer sterk mengsel, oftewel vezelversterkt beton, dat bij gebruik direct wordt versterkt. Funderingen gegoten met vezels onderscheiden zich door verhoogde sterkte, evenals een hoge mate van weerstand tegen scheuren en mechanische belasting. Zo'n fundament is niet bang voor temperatuurveranderingen. Bovendien wordt de uiteindelijke vulprijs aanzienlijk verlaagd.

Er zijn maar weinig fabrikanten in Rusland die klaar zijn om de koper polypropyleenvezels aan te bieden. Dit komt door de complexe productietechnologie.

Bij het maken van gipsproducten worden microversterkende vezels gebruikt. Het risico op scheuren in het geval van onvermijdelijke plastische krimp van gips wordt volgens experts meerdere keren verminderd - met 90%.

Het vezelverbruik is niet meer dan 1 kg per kubieke meter oplossing. Gebruik voor de meest uniforme vermenging van de oplossing een betonmixer en zet deze minimaal 15 minuten aan. Houd er rekening mee dat de vloeibaarheid van de oplossing met polypropyleenvezel aanzienlijk wordt verminderd en dat beton onmiddellijk na de voorbereiding moet worden gebruikt.

Als u van plan bent een sterke dekvloer te maken, voeg dan 1 kg per kubieke meter polypropyleenvezel toe aan het beton. Een dergelijke dekvloer zal nooit barsten en zal niet onderhevig zijn aan snelle slijtage.

Gips met polypropyleenvezel wordt als de meest duurzame beschouwd. De oppervlakken worden grondig geprepareerd, gereinigd, cementmelk wordt aangebracht en na volledige droging bepleisterd met een grondig gemengd mengsel met vezels. In dit geval is extra wapening niet vereist, respectievelijk worden de kosten van het uiteindelijke werk aanzienlijk verlaagd.

Waar anders kun je PP-vezel gebruiken

Polypropyleenvezel wordt vaak gebruikt bij de vervaardiging van betonnen buizen, zandbetonproducten, blokken voor hekken, schuimbeton, trottoirs, goten, afvalbakken, platen en stoepranden.

Let bij het kopen van PP-vezel op de lengte van de vezels. Als dit niet zo belangrijk is bij de vervaardiging van de fundering, mag de vezellengte bij het gieten van kleine stukproducten niet groter zijn dan 6 mm.

Met elke methode om vezels te gebruiken, kunt u ideale geometrische vormen en afmetingen van het vervaardigde product bereiken. In zandmengsels wordt het risico op scheuren en overmatige krimp verminderd.

Het transport van producten gemaakt met polypropyleenvezel wordt veel eenvoudiger, omdat het risico op breuk en spanen aanzienlijk wordt verminderd.

Aanbevolen: