Hoe Cementmortel Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Cementmortel Te Maken?
Hoe Cementmortel Te Maken?

Video: Hoe Cementmortel Te Maken?

Video: Hoe Cementmortel Te Maken?
Video: Ken jij de juiste cementverhouding? 2024, Maart
Anonim

Cement is het meest elementaire materiaal dat in verschillende bouwsectoren wordt gebruikt. En geen appartementrenovatie is compleet zonder cementmortel, die vrij eenvoudig thuis te bereiden is. Deze veelzijdige mix kan worden gebruikt om muurscheuren af te dichten en een duurzame en vochtbestendige vloer te creëren.

Bereid de voeg thuis voor
Bereid de voeg thuis voor

Het is nodig

  • - cement,
  • - zand,
  • - water,
  • - een emmer.

instructies:

Stap 1

Cementmortel kan zowel voor het pleisteren van muren als voor het metselen worden gebruikt. Daarom is, afhankelijk van het doel van het werk, een andere concentratie van componenten nodig. Laten we een cementmortel bereiden volgens het klassieke schema.

Stap 2

Om de oplossing te maken, heb je een plastic of metalen container nodig, dit kan een oude, onnodige emmer zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat rivierzand niet geschikt is om zo'n mengsel te bereiden, je moet zand in de grond opgraven. En het cement zelf moet droog en vrij van klonten zijn.

Stap 3

De optimale verhouding tussen zand en cement is 3: 1. Het is noodzakelijk om drie volumes gezeefd zand in een metalen emmer te gieten en vervolgens één volume cement toe te voegen. Vervolgens moeten deze twee componenten grondig worden gemengd met een spatel totdat een homogene massa is verkregen.

Stap 4

Voeg na het mengen water toe aan de container, waarvan het volume gelijk moet zijn aan het volume cement. We mengen de componenten grondig tot een homogene massa is verkregen. Het is niet nodig om het mengsel vloeibaar te maken, omdat het niet aan de spatel kan blijven plakken. De cementmortel is klaar, u kunt beginnen met werken.

Aanbevolen: