Welke Fundering Is Nodig Voor Een Sintelblokhuis?

Inhoudsopgave:

Welke Fundering Is Nodig Voor Een Sintelblokhuis?
Welke Fundering Is Nodig Voor Een Sintelblokhuis?

Video: Welke Fundering Is Nodig Voor Een Sintelblokhuis?

Video: Welke Fundering Is Nodig Voor Een Sintelblokhuis?
Video: Woodford montage fundering zonder planken vloer 2024, Maart
Anonim

Voor elke structuur is de eerste fase van het werk het leggen van de fundering. De bouw van een sintelblokhuis is geen uitzondering. Nadat er een goede basis voor is gelegd, lijdt het geen twijfel dat het gebouw lang zal blijven staan.

Welke fundering is nodig voor een sintelblokhuis?
Welke fundering is nodig voor een sintelblokhuis?

Lang voordat de fundering wordt gelegd, moet de site worden schoongemaakt en geëgaliseerd. In de toekomst helpt het om comfortabel te werken zonder over verschillende obstakels te struikelen.

Pinnen moeten in de hoeken van de geplande greppel worden gehamerd en dan moeten zelfs voren worden gegraven, die de buitenomtrek markeren. In het volgende wordt de binnencontour op soortgelijke wijze aangegeven. Als je de grond eruit haalt, moet deze in de funderingsrechthoek worden gegooid, later zal het van pas komen.

Geulvoorbereiding en installatie van gewapende betonblokken

Er is geen definitief antwoord op de vraag wat de diepte van de greppel moet zijn, het hangt allemaal af van de diepte tot waar de grond in de winter bevriest. Na het einde van de graafwerkzaamheden is het nodig om een laag zand van een halve meter in de afgewerkte greppel te gieten, deze waterpas te maken en vervolgens grondig aan te stampen. Al op een aangestampte, duurzame zandlaag moet een gelijkmatige rail worden geplaatst, vervolgens moet aan de ene kant een bouwniveau worden aangebracht en vervolgens aan de andere kant. Als het niveau aangeeft dat de basis horizontaal is, is de zool van de fundering klaar.

Nu kunt u met behulp van een koord de punten bepalen van de hoeken van de aan te brengen fundering. Eerst moet u bij het schietlood de plaatsen bepalen waar de pinnen in de hoeken worden gedreven. Met behulp van een vrachtwagenkraan kunt u blokken van gewapend beton leggen en bevestigen met cementmortel. De resterende vrije ruimte tussen de gelegde fundering en de greppelmuren is gevuld met aarde, die deze buiten en binnen goed aanstampt.

Voor scheidingswanden kunt u een ondiepe fundering maken, een rij blokken op een zanderig, voorgestampt kussen is voldoende. Waarom kunnen deze blokken ondiep worden gestapeld? Het punt is dat deze blokken naast hun eigen gewicht geen extra belasting zullen dragen.

Blootstelling van de stichting voor afwikkeling

Na het einde van de nulfase van de bouw van het gebouw, is het onmogelijk om onmiddellijk verder te bouwen. De voltooide fundering moet goed staan, als "om te leven", om te worden geaccepteerd door de omringende grond. Haast je daarom niet, laat de fundering allerlei bodem- en atmosferische rampen ondergaan.

Voordat u de kelder en de muren plaatst, moet u nogmaals de horizontaalheid van de fundering controleren. Het wordt soms verstoord door ongelijkmatige neerslag. Als alles in orde is, ligt de basis in een enkele betrouwbare monoliet, het wordt een solide basis van een sintelblokhuis. Pas nu kan men beginnen met de grondaanleg, namelijk het leggen van de kelder en de muren.

Aanbevolen: