Hoe De Schoorsteen Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schoorsteen Te Verwijderen?
Hoe De Schoorsteen Te Verwijderen?

Video: Hoe De Schoorsteen Te Verwijderen?

Video: Hoe De Schoorsteen Te Verwijderen?
Video: Een schoorsteen onder dakniveau verwijderen - Hoe? 2024, Maart
Anonim

Moderne schoorstenen zijn gemaakt van baksteen, beton, metaal. Traditionele bakstenen schoorstenen werden geïnstalleerd voor kachels en open haarden voor vaste brandstoffen. Gas- en dieselketels hebben echter verbrandingsproducten met een andere chemische samenstelling en zuurgraad, wat leidt tot de snelle vernietiging van de bakstenen schoorsteen. Voor dergelijke verwarmingsapparaten worden metalen schoorstenen met één circuit en met twee circuits gebruikt.

Hoe de schoorsteen te verwijderen?
Hoe de schoorsteen te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Schoorstenen worden naar het dakoppervlak gebracht conform SNiP 41-01-2003 "Heating, Ventilation and Air Conditioning", waarin het regelgevend kader voor schoorstenen is opgenomen.

Stap 2

Ervaren monteurs adviseren om schoorstenen zo dicht mogelijk bij de nok van het dak te plaatsen, waardoor de kans op condensatie van waterdamp in het rookgas in de winter wordt verkleind. Het is echter ook onwenselijk om de schoorsteen op de nok zelf te brengen, omdat in dit geval de integriteit van de nokbalk moet worden geschonden. Het wordt niet aanbevolen om schoorsteenpijpen in de buurt van zolderramen te installeren, omdat: Ook kunnen rookgassen de zolder binnendringen, wat de veiligheid van de bewoners kan schaden.

Stap 3

Om de schoorsteen door het dak te leiden, scheidt u het schoorsteengedeelte van de rest van het dak wanneer u door de zolder en het dak gaat met een apart kanaal. De zijwanden van de doos zijn de spantpoten, waarop de dwarsbalken van boven en van onder worden bevestigd. De afstand van de wanden van de doos tot de schoorsteen wordt geregeld door dezelfde SNIP's. De bak rond de schoorsteen moet worden gevuld met een onbrandbare warmte-isolator zoals minerale wol. Op de kruising van de waterdichtmakende en dampremmende films met de doos, snijd ze af met een envelop, breng ze naar de rand van de spanten en dwarsbalken, bevestig ze met spijkers of nietjes.

Stap 4

Om de pijp door het dak te verwijderen, is het noodzakelijk om water ervan af te leiden, dat langs de dakhelling en de pijp zelf naar beneden stroomt. Plaats het schort om de schoorsteen met behulp van de bij de dakbedekking geleverde loden of aluminium elastische banden. Op de achterzijde van een dergelijke tape wordt een kleeflaag aangebracht. Lijm de tape met de ene rand op het dak, de andere op de buis. Vervolgens met een metalen strip en hittebestendige pluggen aan de schoorsteen bevestigen, afdekken met dakafdichtingsmiddel. Plaats het schort onder de dakbedekking om lekkage te voorkomen.

Stap 5

Onthoud dat de efficiëntie en veiligheid van het gehele verwarmingssysteem, evenals de brandveiligheid van het gebouw, afhankelijk zijn van het juiste gebruik en tijdig onderhoud van de schoorsteen.

Aanbevolen: