Hoe De Schoorsteentrek Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schoorsteentrek Te Vergroten?
Hoe De Schoorsteentrek Te Vergroten?

Video: Hoe De Schoorsteentrek Te Vergroten?

Video: Hoe De Schoorsteentrek Te Vergroten?
Video: Hoe de hoogte natuurlijk te verhogen met komkommer Wortel Verhoog de hoogte en groei supersnel grote 2024, Maart
Anonim

De aanwezigheid van tocht is een van de belangrijkste functionele kenmerken die de efficiëntie van een kachel of open haard bepalen. Zwakke trek in de schoorsteen veroorzaakt problemen bij het smelten en de vorming van omgekeerde trek, waarbij de hele kamer met rook gevuld is. Het is mogelijk om de trek te vergroten met behulp van speciale apparaten die op de kop van de schoorsteen zijn geïnstalleerd.

Hoe de schoorsteentrek te vergroten?
Hoe de schoorsteentrek te vergroten?

instructies:

Stap 1

Verhoog de trek en verbeter de efficiëntie van de schoorsteen door de schoorsteendeflector te gebruiken, een aerodynamisch apparaat waarvan het principe is gebaseerd op het afbuigen van luchtstromen en het verhogen van de output van de hoofdstroom uit de schoorsteen. Bij zijwind verhogen stromingen die door het dak worden weerkaatst, de trek en zuigen ze rook uit de schoorsteen aan. Kies een van de populaire keerschotontwerpen: gelaagd, H-vormig, rond, sterschot of Grigorovich-schot. Het roestvast staal waaruit ze zijn gemaakt is bestand tegen zuren en hoge rookgastemperaturen.

Stap 2

Installeer een roterende turbine die de stuwkracht in de buis verhoogt door gebruik te maken van windenergie. Draaiend in één richting, ongeacht in welke richting de wind waait, creëert het een vacuüm over het rookkanaal. Het turbineontwerp beschermt het rookkanaal tegen vogels, neerslag, puin en bladeren. Het nadeel van dit apparaat is het onvermogen om te werken bij rustig weer en het creëren van verhoogde tractie bij winderig weer. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de rookgastemperatuur de aanbevolen normen (150-250 graden C) niet overschrijdt.

Stap 3

Schaf een schoorsteenvaan (windwijzer) aan, die zorgt voor een vrije afvoer van gassen aan de lijzijde en de trek in de schoorsteen verhoogt. Vanwege het oorspronkelijke ontwerp, dat tegen de windrichting in draait, bedekt de windwijzer de schoorsteenmond tegen de luchtstromen. In dit geval zuigen de luchtstromen die eromheen stromen de rook uit de schoorsteen aan, waardoor de trek toeneemt. Het ontwerp van de windwijzer, gemaakt van corrosiewerend hittebestendig staal, is goed bestand tegen ongunstige bedrijfsomstandigheden en beschermt het rookkanaal tegen regen en sneeuw. Het nadeel van schoorsteenschoep wordt beschouwd als hun onstabiele werking bij harde wind, de noodzaak van periodieke smering en constante diagnostiek voor bevriezing en verstopping.

Aanbevolen: