Hoe Motorolievlekken Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Motorolievlekken Te Verwijderen?
Hoe Motorolievlekken Te Verwijderen?

Video: Hoe Motorolievlekken Te Verwijderen?

Video: Hoe Motorolievlekken Te Verwijderen?
Video: OLIE VERVERSEN 4 TAKT | VOL GAS MET JOEY 2024, Maart
Anonim

Vlekken op kleding bezorgen ons altijd nare ervaringen en kunnen de mooiste avond verpesten. Er zijn vlekken die je thuis gemakkelijk kunt verwijderen, zeker als je ze meteen gaat verwijderen. Sommige verontreinigingen moeten echter met bijzondere zorg worden verwijderd. Deze omvatten motorolievlekken.

Hoe motorolievlekken te verwijderen?
Hoe motorolievlekken te verwijderen?

Het is nodig

Magnesia, ether, ammoniak, terpentijn, houten plank, schone witte doek

instructies:

Stap 1

Een verse motorolievlek is veel gemakkelijker te verwijderen dan een oude. Reinig eerst het verontreinigde gebied van stof.

Stap 2

Maak een pap van magnesiumoxidepoeder doormidden met ether. Behandel het bevlekte gebied door de pap van de randen van de vlek naar het midden te wrijven. Nadat de ether is verdampt, borstelt u de magnesiumoxide voorzichtig af met een borstel.

Stap 3

Een andere manier om olievlekken te verwijderen, is door gelijke hoeveelheden ammoniak en terpentijn te mengen. Wrijf het mengsel over de vlek en laat het een tijdje intrekken. Als de vlek niet onmiddellijk verdwijnt, herhaal dan de procedure en was het kledingstuk vervolgens in warm zeepsop. Denk eraan om eerst de vlek te verwijderen en pas daarna het kledingstuk zelf te wassen.

Stap 4

Voordat u de aanbevolen samenstelling op de vlek aanbrengt, is het raadzaam om het effect op een stuk materiaal of op een onopvallende plaats te testen. Dit zal u helpen erachter te komen hoe goed het product het product verdraagt.

Stap 5

Om te voorkomen dat er een merkbare vlek achterblijft bij het verwijderen van een vlek, moet u niet alleen het gebied van de vlek behandelen, maar ook het gebied eromheen.

Stap 6

Gebruik een kleine plaquette gewikkeld in meerdere lagen schone witte doek of gaas om de vlek te verwijderen. Het bord moet aan de verkeerde kant van de stof onder het vervuilde gebied worden geplaatst.

Stap 7

Voer vlekverwijderingswerkzaamheden uit in een goed geventileerde ruimte en bij afwezigheid van open vuur.

Aanbevolen: