Hoe Plaatpanelen Te Bevestigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Plaatpanelen Te Bevestigen?
Hoe Plaatpanelen Te Bevestigen?

Video: Hoe Plaatpanelen Te Bevestigen?

Video: Hoe Plaatpanelen Te Bevestigen?
Video: LUX ELEMENTS montage: bouwplaat ELEMENT als wandbekleding op metselwerk 2024, Maart
Anonim

Plaatpanelen zijn een welverdiend populair materiaal voor interieurdecoratie. Het lijkt op multiplex bedekt met een decoratieve schede. De verscheidenheid aan ontwerpen stelt u in staat om elk interieur te transformeren - om het met hout te decoreren, de illusie van natuurlijk mozaïek te creëren of andere originele oplossingen te vinden. De reparatie kan vrij snel worden voltooid, maar het is noodzakelijk om de kenmerken van het materiaal zorgvuldig te bestuderen en het aan muren of plafonds te bevestigen.

Hoe plaatpanelen te bevestigen?
Hoe plaatpanelen te bevestigen?

Het is nodig

  • - plaatpanelen;
  • - amaril;
  • - zeepoplossing en schoon water;
  • - vodden;
  • - stopverf;
  • - ijzerzaag of cirkelzaag;
  • - een hamer;
  • - lijm voor panelen;
  • - borstel en spatel;
  • - spijkers (schroeven, bouwnietmachine);
  • - draaibank;
  • - siliconenkit;
  • - houten steunen;
  • - profielen en ander bijbehorend decoratief materiaal;
  • - individuele beschermingsmiddelen.

instructies:

Stap 1

Ontdek informatie over moderne bekledingspanelen. Ze kunnen gebaseerd zijn op gipsplaat, vezelplaat, vezelplaat of MDF, polyvinylchloride en enkele andere materialen. Elk heeft zijn eigen kenmerken, reageert anders op vochtigheid en temperatuurveranderingen. Zorg ervoor dat u overleg pleegt met verkopers van winkels met bouwbenodigdheden en met de meesters van het inrichten van appartementen. Pas daarna kunt u de optimale panelen voor uw kamer kiezen en hoeft u niet bang te zijn voor de kwaliteit van de reparatie.

Stap 2

Week het geselecteerde afwerkingsmateriaal een paar dagen in de kamer waar je ze aan de muren of het plafond gaat bevestigen. Plaatplaten moeten worden geacclimatiseerd zodat de vochtigheidsgraad van de omgevingslucht en de bouwmaterialen zelf dichter bij elkaar komen.

Stap 3

Voer voorlopige metingen uit van het oppervlak van de muren (plafonds), rekening houdend met alle "valkuilen" (oneffen vloeren, stopcontacten, verwarmingsradiatoren, enz.). Laat een spleet voor eventuele uitzetting van de wandpanelen; de hoogte van elk werkstuk moet een centimeter minder zijn dan de afstand van de vloer tot het gordijn.

Stap 4

Snijd de panelen op de gewenste maat. Bij gebruik van een ijzerzaag wordt aanbevolen om vanaf de zijkant van de decoratieve coating te zagen; bij het werken met een cirkelzaag is het beter om blanco's vanaf de basiszijde te maken.

Stap 5

Muren (plafonds) voorbereiden voor plaatbekleding. Ze moeten grondig worden ontdaan van al het vuil en moeten drogen. Verwijder de overblijfselen van de oude decoratieve coating - behang, verf en vernis. Egaliseer oneffenheden met een kwaliteitsvuller die geschikt is voor het type ondergrond. Gebruik ten slotte amaril om over muren of plafonds te rennen.

Stap 6

Begin met het bevestigen van plaatpanelen. Als het af te werken oppervlak voldoende vlak is (en de ruimte droog of matig vochtig is), kunnen de platen worden verlijmd met een speciale acrylaat, neutrale siliconen of universele bouwlijm. Lees de instructies op de verpakking van het product en volg alle adviezen van de fabrikant strikt op.

Stap 7

Wandpanelen moeten eerst op de binnenhoek van de kamer worden gelijmd en vervolgens rond de omtrek. U hoeft de vellen niet dicht te dokken - er zijn openingen van ongeveer een paar millimeter tussen nodig. Vervolgens vul je ze met siliconenkit. Laat dezelfde kleine openingen bij de verbindingen van het materiaal met ramen, deuren, hoeken.

Stap 8

Breng de lijm aan op het gehele oppervlak van de basis van het afwerkingsmateriaal. Vul kunststof profielen van een geschikte kleur met afdichtmiddel en installeer ze op de randen van elk vel. Daarna moeten de panelen met moeite tegen de muur worden gedrukt en voorzichtig met een hamer worden getikt zodat de lijm beter aanslaat.

Stap 9

Bevestig een tijdelijke houten steun aan de verlijmde plaat om het materiaal beter te verankeren. Het enige dat overblijft is om de overtollige kit af te vegen met een schone doek en, indien nodig, de platen extra te versterken met schroeven of spijkers.

Stap 10

Als u reparaties moet uitvoeren in een ruimte met ongelijke wanden, is het raadzaam om de panelen op de kist te installeren. Schroef de houten blokken met schroeven op het oppervlak, zodat ze op een afstand van ongeveer 0,5 m van elkaar staan. Daarna kan het decoratieve materiaal worden bevestigd met een constructienietmachine of andere bevestigingsmiddelen.

Aanbevolen: