Hoe Te Schilderen Op Whitewash?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Schilderen Op Whitewash?
Hoe Te Schilderen Op Whitewash?

Video: Hoe Te Schilderen Op Whitewash?

Video: Hoe Te Schilderen Op Whitewash?
Video: How to Whitewash Furniture 2024, Maart
Anonim

Het is alleen mogelijk om op whitewash te schilderen als het absoluut noodzakelijk is, als de whitewash goed vasthoudt en in een dunne laag wordt aangebracht. In alle andere gevallen moet u de kalk volledig verwijderen en pas daarna overgaan tot schilderen.

Hoe te schilderen op whitewash?
Hoe te schilderen op whitewash?

Het is nodig

  • - plamuurmes;
  • - borstel;
  • - water;
  • - Schuurmachine;
  • - gasmasker;
  • - bril;
  • - borstel;
  • - rol;
  • - waterpistool.

instructies:

Stap 1

Als u de muren en het plafond moet schilderen met verf op waterbasis op een laag gewone kalk, dan kan dit onmiddellijk worden gedaan, als de kalk niet in een dikke laag wordt aangebracht en er niet af valt. Een emulsie op waterbasis met elke kleur past perfect op gewone kalk en vereist geen voorafgaande voorbereiding van het oppervlak.

Stap 2

Als er een dikke laag kalk is, schraap dan de hele laag af met een spatel, plamuur de muren en ga dan pas verder met schilderen.

Stap 3

Als u van plan bent om de witgekalkte muren met email te schilderen, moet u de hele laag kalk volledig verwijderen, omdat na verloop van tijd al het email zal beginnen af te schilferen samen met de voormalige witkalk.

Stap 4

Gebruik een troffel om dikke kalkaanslag te verwijderen. Een dunne laag is voldoende om nat te maken en af te spoelen met een borstel. Als je een schuurmachine hebt, gebruik deze dan met schuurpapier nr. 0 voor de uiteindelijke egalisering van de muren. Denk eraan om een gasmasker en een veiligheidsbril te dragen en alle ramen en deuren te openen tijdens het schuren, aangezien kalkstof erg giftig is.

Stap 5

Voor het schilderen de muren voorstrijken met behanglijm, droogolie of de verf die je gaat aanbrengen in een verhouding van 1: 5 verdunnen en in twee lagen aanbrengen op een ongeverfd oppervlak. Start directe kleuring na 24 uur.

Stap 6

Breng de hoofdlaag email aan met een kwast, roller of spuitpistool. Als u een roller of kwast gebruikt, volstaat het om het oppervlak in twee lagen te schilderen. Laat de verf na de eerste beits 24 uur volledig drogen en breng daarna een tweede laag aan.

Stap 7

Als u een spuitpistool gebruikt, is een driedubbele verflaag nodig, aangezien de verflaag dunner is en dubbele beitsing niet altijd effectief is en geen egale deklaag geeft.

Stap 8

Bij gebruik van een spuitpistool, zoals bij een kwast en roller, moet elke laag volledig drogen, waarna de volgende laag kan worden aangebracht.

Aanbevolen: