Hoe Maak Je Een Plank Voor Bloemen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Plank Voor Bloemen
Hoe Maak Je Een Plank Voor Bloemen

Video: Hoe Maak Je Een Plank Voor Bloemen

Video: Hoe Maak Je Een Plank Voor Bloemen
Video: Zelf een bloemen plank maken 2024, Maart
Anonim

Houten bloemenplanken kunnen in verschillende maten en vormen worden gemaakt. Zelfgemaakte planken kunnen altijd worden gekleurd en extra pit geven, als aanvulling op uw creatie met koorden. Bovendien kunnen ze niet alleen voor bloemen worden gebruikt, maar ook voor andere artikelen.

Hoe maak je een plank voor bloemen
Hoe maak je een plank voor bloemen

Het is nodig

  • - houten planken met bewerkte rand;
  • - kant-en-klare planken;
  • - platte brede borstel;
  • - vernis;
  • - verf voor hout;
  • - sisal touw;
  • - houten stokken voor fixators.

instructies:

Stap 1

Als alle benodigde elementen zijn verzameld, neem dan een sisaltouw (dik), verdeel het in twee stukken. Het is aan hem dat je zelfgemaakte planken voor bloemen moet ophangen. Vergeet daarnaast niet de benodigde maat van het touw te meten - houd rekening met hoeveel planken je wilt maken, welke hoogte, etc.

Stap 2

Boor gaten in de planken volgens de dikte van het touw. Het belangrijkste is om de locatie van de gaten symmetrisch ten opzichte van elkaar te markeren. Anders zullen uw planken scheef staan.

Stap 3

Gebruik een eerder voorbereide donkere verf en een brede borstel om de planken in de geselecteerde kleur te schilderen. Je mag ze weliswaar niet schilderen, maar alleen openen met vernis, waarbij het natuurlijke patroon van het hout behouden blijft.

Stap 4

Rijg het touw op het voorste deel in de beschreven volgorde: onderste plank - middelste plank - bovenste plank - vrijhangend element - bovenste plank - middelste plank - onderste plank. Herhaal dezelfde procedure voor het deel naast de muur. Controleer zorgvuldig de hoogte, het horizontale niveau en gebruik de "zee" knoop om het vrije uiteinde van het touw vast te zetten.

Stap 5

Pak nu de gewichthouder aan. Neem hiervoor houten stokjes die als klemmen dienen, snijd ze in kleine stukjes en rijg ze vervolgens in het touw onder de planken. Hiermee wordt elke plank die u maakt in een starre positie vastgezet.

Stap 6

Om de plank onder de bloemen te hangen, moet je een sterke metalen haak nemen. Geef de voorkeur aan decoratieve gekrulde haaknaalden. Opgemerkt moet worden dat een dergelijke plank niet alleen voor bloemen kan worden gebruikt, maar ook voor een aantal andere items, zoals boeken, beeldjes, decoratieve kaarsen en andere decoratieve elementen.

Aanbevolen: