Hoe Een Kast Van Spaanplaat Te Schilderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kast Van Spaanplaat Te Schilderen
Hoe Een Kast Van Spaanplaat Te Schilderen

Video: Hoe Een Kast Van Spaanplaat Te Schilderen

Video: Hoe Een Kast Van Spaanplaat Te Schilderen
Video: Plaatmateriaal 2024, Maart
Anonim

Om de decoratieve eigenschappen van spaanplaatproducten te beschermen en te verbeteren, moeten ze worden bedekt met waterdichte vernissen of polymeerfilms. Hoe een kledingkast schilderen om deze in zijn oorspronkelijke uiterlijk te herstellen?

Hoe een kast van spaanplaat te schilderen
Hoe een kast van spaanplaat te schilderen

Het is nodig

  • - fijnkorrelig schuurpapier;
  • - houtplamuur;
  • - grondverf;
  • - vernis;
  • - afplaktape op papierbasis;
  • - kwast of roller.

instructies:

Stap 1

Deze kasten kunnen worden gecoat met verf of vernis. Vernis verbetert de look. Het is belangrijk om voorbereidend werk uit te voeren voordat u gaat schilderen.

Stap 2

Gebruik grof schuurpapier om oude verf of vernis te verwijderen. Schuur het oppervlak grondig om oneffenheden zoveel mogelijk weg te werken. Verwijder stof en vuil.

Stap 3

Repareer scheuren en chips. Breng hiervoor een plamuur aan om een egaal oppervlak te creëren. Plak indien mogelijk het hele oppervlak van de kast in twee stappen. Laat de eerste laag goed drogen, er kan krimp optreden. Breng een tweede laag stopverf aan.

Stap 4

Start een verantwoord proces - slijpen. Gebruik fijn schuurpapier. Het resultaat moet een absoluut glad oppervlak zijn. Schuurstof verwijderen.

Stap 5

Een even belangrijke voorbereidingsfase is het aanbrengen van de primer. Het zorgt voor een mooie glans en de meest egale kleur van het kastoppervlak. Primen kan met een kwast of roller. Breng de eerste dunne laag aan. Wacht tot het helemaal droog is.

Stap 6

Nadat u klaar bent met het voorbereidende werk, begint u met het schilderen van de kast. Meestal wordt verf of lak in 2 lagen op de spaanplaat aangebracht. Als u onregelmatigheden op het oppervlak opmerkt, schuur het dan met fijnkorrelig schuurpapier.

Stap 7

Gebruik afplaktape bij het schilderen van afzonderlijke delen van het oppervlak. Het helpt strepen en ongelijke randen te voorkomen. Gebruik bij dit werk geen andere tape. Er kunnen stukjes verf aan blijven kleven.

Stap 8

Laat de kast ongeveer een week volledig drogen. Deze tijd is voldoende om de lak stevig aan het oppervlak te laten hechten.

Stap 9

Bij het schilderen kunt u verschillende stencils gebruiken, met behulp waarvan u interessante tekeningen en patronen op het oppervlak van de kast krijgt.

Stap 10

Als de uiteinden van uw kast beschadigd zijn, bescherm ze dan met fineer. Om dit te doen, volstaat het om de zelfklevende plastic tape te lijmen met een verwarmd strijkijzer.

Aanbevolen: