Hoe Antieke Meubels Te Schilderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Antieke Meubels Te Schilderen?
Hoe Antieke Meubels Te Schilderen?

Video: Hoe Antieke Meubels Te Schilderen?

Video: Hoe Antieke Meubels Te Schilderen?
Video: Histor how-to: Je meubel schilderen 2024, Maart
Anonim

Antiek geverfde meubels creëren een gevoel van comfort en rust. Het is essentieel dat de rest van de kamer is afgestemd op uw oude items. Gebruik voor het beitsen en vernissen meubels gemaakt van natuurlijk hout of bedekt met fineer. Fineer is een vrij dun materiaal en vereist voorzichtigheid bij het werken ermee. Oefen voordat je grote voorwerpen gaat verouderen op een eenvoudige plank of op een onopvallend meubelstuk.

Hoe antieke meubels te schilderen?
Hoe antieke meubels te schilderen?

Het is nodig

  • - houten meubels;
  • - bekladden;
  • - stof en watten;
  • - vernis;
  • - kwast of roller
  • - schuurpapier;
  • - Slijper;
  • - stopverf voor hout;
  • - rubberen spatel;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Bereid items voor om te schilderen. Schroef alle verwijderbare onderdelen van het meubel los. Verstevig indien nodig de losgemaakte delen door de schroeven aan te draaien of in te smeren met PVA-lijm.

Stap 2

Verwijder de vervelende afwerking van uw meubel. De oude vernislaag moet eraf geschuurd worden. Gebruik voor grote meubels een schuurmachine, terwijl kleine voorwerpen met de hand kunnen worden geschuurd. Gebruik eerst grof schuurpapier en daarna fijn schuurpapier. Als het meubel is bedekt met verf, gebruik dan een in de handel verkrijgbare vloeistof of gel om de verflaag te verwijderen. Ga vervolgens met fijn schuurpapier over het gereinigde oppervlak.

Stap 3

Prime alleen waar de vuller nodig is.

Stap 4

Putty scheuren en chips. Gebruik een speciale houtvuller. Het is handig aan te brengen met een kleine rubberen of plastic spatel. De kleur van de plamuur is belangrijk als u van plan bent het meubel te bedekken met een zeer lichte vlek, en als de vlek rijk aan kleur is, is het niet nodig om de bijpassende plamuur te kiezen.

Stap 5

Kies de kleur van uw keuze. Het kan waterig of niet-waterig zijn. De niet-waterige beits trekt snel in het hout en kan strepen achterlaten die direct met een wattenstaafje of borstel moeten worden verduisterd. Oefen op een eenvoudig bord voordat je het item schildert. Als je de vaardigheid niet hebt, gebruik dan een beits op waterbasis. De kleur zal bleker zijn, maar als u meerdere lagen coating aanbrengt, bereikt u volledig het gewenste effect.

Stap 6

Maak een wattenstaafje om de vlek aan te brengen. Wikkel gewone watten in een stuk katoenen stof. Giet de vlek in het wattenstaafje zodat het vochtig is, maar de vloeistof mag niet stromen als je erop drukt. Bedek het meubilair met twee tot drie lagen beits. Houd de tampon niet op één plek vast, er kan een lelijke vlek ontstaan die moeilijk te verwijderen is.

Stap 7

Schuur het oppervlak met schuurpapier. Doe dit op hoeken, bij sloten, bij handgrepen, in een vliegtuig op meerdere plaatsen. Simuleer de slijtage die kan optreden bij langdurig gebruik van dit meubel.

Stap 8

Bedek het meubilair met verschillende lagen blanke lak. Breng het aan met een roller of kwast. Als je in een kamer veroudert, gebruik dan een lak op waterbasis, deze is geurloos. Na een paar lagen moet het meubel opnieuw worden geschuurd met fijnkorrelig schuurpapier om alle opstaande houten haren en bramen te verwijderen.

Stap 9

Breng een laatste twee tot drie lagen vernis aan en laat het stuk volledig drogen.

Aanbevolen: