Hoe Maak Je Een Zacht Hoofdeinde?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zacht Hoofdeinde?
Hoe Maak Je Een Zacht Hoofdeinde?

Video: Hoe Maak Je Een Zacht Hoofdeinde?

Video: Hoe Maak Je Een Zacht Hoofdeinde?
Video: Hoe maak je een kanaal getuft hoofdeinde? 2024, Maart
Anonim

Slapen op een bed met een zacht hoofdeinde is comfortabeler en gezelliger, je kunt altijd op de rug leunen, het is prettig om aan te raken en in harmonie met je interieur. Een bed als dit is duurder, maar als je bereid bent er een paar uur in te steken, kun je zelf een gecapitonneerd hoofdbord maken.

Hoe maak je een zacht hoofdeinde?
Hoe maak je een zacht hoofdeinde?

Het is nodig

  • - multiplex of spaanplaat;
  • - schuim rubber;
  • - batting of synthetische winterizer;
  • - nagels;
  • - toetsen;
  • - sterke draden met nylon of lavsan;
  • - een naald;
  • - boren;
  • - puzzel;
  • - meubelnietmachine.

instructies:

Stap 1

Teken de vorm van het toekomstige hoofdeinde op een plaat multiplex of spaanplaat. Lees de hoogte af vanaf het oppervlak van het bed (als het hoofdeinde is gemaakt van dun triplex) of vanaf de vloer (als het van zwaar materiaal is gemaakt). Om de bovenkant symmetrisch te houden, tekent u een omtrek op een stuk papier en omcirkelt u beide zijden om de beurt. Zaag het werkstuk met een decoupeerzaag.

Stap 2

Als u van plan bent een zacht rugreliëf te maken met behulp van knopen of andere accessoires, markeer en boor dan gaten in het werkstuk. Maak niet te veel van deze elementen, zorg ervoor dat ze symmetrisch geplaatst worden.

Stap 3

Knip grote ronde stukken uit de stof die voor het hoofdeinde worden gebruikt (de diameter is twee keer zo groot als de knopen). Naai langs de omtrek met een eenvoudige naad, plaats een knoop in het midden en trek de draad aan. Hierdoor komt de knoop in een strakke zak te zitten. Zet het vast met een paar extra steken.

Stap 4

Leg de plano op een vel schuimrubber en teken de contouren van het zachte deel met een stift. Snijd met een scherp mes het schuimrubber langs de contour en duw de delen uit elkaar. Als het materiaal dun is, kan een schaar achterwege blijven.

Stap 5

Verzamel het toekomstige hoofdeinde - multiplex en schuimrubber, stretch-vulling of synthetische winterizer bovenop. Vouw over de randen en voeg alle stukken samen. Bevestig aan de achterkant de vulling met een meubelnietmachine.

Stap 6

Knip het hoofdeinde ook af met een dikke stof, het kan tapijt, corduroy of een andere kwaliteitsstof zijn voor bekleding. Vouw de randen om, vooral bij de bochten, en zet ze vast met een nietmachine. Zet alle golven en vlakke delen vast en probeer gelijkmatige plooien te maken.

Stap 7

Neem sterke draad met lavsan of nylon en een grote naald. Rijg de draad door de gaten en steek het schuim en de stof erdoorheen. Naai de knopen vast, trek aan het schuimrubber en zorg ervoor dat de spanning op alle knopen gelijk is.

Stap 8

Knip een stuk dat iets groter is dan het hoofdeinde van decoratieve stof. Breng het vanaf de achterkant aan en vouw de rand 1 tot 2 cm naar binnen zodat de randen van de tussen- en meubelstof bedekt zijn. Bevestig de rand met een nietmachine rond de hele omtrek en trek 1 mm terug van de rand van het gebogen deel.

Stap 9

Bevestig het afgewerkte hoofdeinde aan het bed of de muur met behulp van speciale beugels of bouten.

Aanbevolen: