Hoe Een Stoel Te Stofferen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stoel Te Stofferen?
Hoe Een Stoel Te Stofferen?

Video: Hoe Een Stoel Te Stofferen?

Video: Hoe Een Stoel Te Stofferen?
Video: Intro online cursus zelf een vintage cocktail stoel bekleden 2024, Maart
Anonim

Stoelbekleding zal bij veelvuldig gebruik slijten. Maar het maakt niet uit. Zelfs een beginnende meester kan de stoelen thuis trekken. Houd bij het kiezen van stof voor bekleding rekening met de combinatie met het algemene interieur waar de stoelen zich bevinden. Als u van plan bent een kamer wereldwijd te decoreren, koop dan aanzienlijk meer stof en gebruik deze voor gordijnen of spreien. Tegen lage kosten kunnen decoratieve kussens worden genaaid van dezelfde stof als de bekleding van de stoelen.

Hoe een stoel te stofferen?
Hoe een stoel te stofferen?

Het is nodig

  • - stof voor nieuwe bekleding;
  • - dichte jute;
  • - synthetische winterizer of tussenvulling;
  • - schaar;
  • - papier;
  • - meubelnietmachine;
  • - schroevendraaier;
  • - tang;
  • - PVA-lijm;
  • - borstel.

instructies:

Stap 1

Meet de afmetingen van de zitting van de stoel die is voorbereid voor het vervoeren. Houd er rekening mee dat de stof moet worden gevouwen, er zijn toeslagen nodig. Als u fijne meubelstoffen gebruikt, koop dan een zware jute voor de voering. Het zorgt ervoor dat de delicate schaal niet voor een langere periode verslijt. Bij dichte meubelstof kan de voering worden weggelaten.

Stap 2

Koop vulling voor een stoel met kussens. Schuimrubber, hoewel het er elastisch en weelderig uitziet, wordt snel verpletterd. Een synthetische winterizer of watten is het meest geschikt om te leggen. Ze kunnen meerdere keren worden opgevouwen om de stoel zachter te maken.

Stap 3

Trek de zitting van de stoel naar buiten. Draai de stoel ondersteboven. Onderzoek het. Als er zelftappende schroeven zijn, draai ze dan los. Gebruik een dunne platte schroevendraaier om de zitting vanaf de zijkant op te pakken en uit het stoelframe te trekken.

Stap 4

Verwijder de oude bekleding. Probeer het niet te beschadigen. Het is handig voor het nemen van metingen. Verwijder voorzichtig de metalen beugels of bekledingsnoppen waarmee de stof aan de stoel is bevestigd. Verwijder de bekleding en reinig de rest van de zachte oude plamuur van de zitting.

Stap 5

Maak een patroon voor de nieuwe bekleding volgens de oude. Als dit niet mogelijk is, is de oude stof beschadigd of gekropen, neem dan een groot vel papier. Het kan een stuk oud behang zijn of een krant. Plaats de stoel op het papier en teken de contouren. Voeg vervolgens 10 cm toe aan elke kant en knip het patroon uit.

Stap 6

Bevestig het papieren patroon aan de stof. Vertaal het en knip het werkstuk uit. Maak precies dezelfde blanco op jute als uw meubelstof delicaat en dun is.

Stap 7

Gebruik een schaar om de overtollige vouw op het papieren patroon te verwijderen. Bevestig een nieuw patroon aan de beste slagman of synthetische winterizer. Maak een patroon van zachte vulstof. Maak exact dezelfde blanco van een stuk dikke jute.

Stap 8

Monteer een nieuwe stoelzitting. Breng een dunne laag PVA-lijm aan op de basis van de zitting en bevestig er een op maat gesneden jute aan. Leg er een zachte vulling op. Door het ruwe oppervlak van de jute zal het vulmiddel niet loskomen, omdat het niet wordt aanbevolen om het te lijmen.

Stap 9

Leg het uitgesneden stuk jute met een vouw op de grond. Plaats de stoel erop. De zachte laag moet aan de onderkant zitten. Druk met je knie op de stoel. Rek de randen van de jute aan weerszijden uit en zet ze vast met een meubelnietmachine op een houten oppervlak. Kijk naar de strakheid van de bekleding. Als alles in orde is, zet dan de hele stof vast.

Stap 10

Spreid de decoratieve meubelstof uit op de vloer en bevestig de randen aan de zitting op dezelfde manier als bij jute.

Stap 11

Plaats de zitting in het stoelframe.

Aanbevolen: