Hoe Een Oude Kledingkast Te Schilderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oude Kledingkast Te Schilderen?
Hoe Een Oude Kledingkast Te Schilderen?

Video: Hoe Een Oude Kledingkast Te Schilderen?

Video: Hoe Een Oude Kledingkast Te Schilderen?
Video: hoe knap je een oude kast op | vtwonen | weer verliefd op je huis 2024, Maart
Anonim

Als je een oude kledingkast hebt die helemaal bij je past met zijn functionaliteit en duurzaamheid, maar er niet zo goed uitziet, kun je hem gewoon schilderen. Dit zal helpen om de aantrekkelijkheid van het meubel te herstellen en te voorkomen dat u een nieuwe kast moet kopen.

Hoe een oude kledingkast te schilderen?
Hoe een oude kledingkast te schilderen?

Het is nodig

schuurmachine, schroevendraaiers, spatel, kwast, roller, schuurpapier, verf, primer, vetoplosser, waspoeder, houtverwerker

instructies:

Stap 1

Verwijder alle items uit de kast en verwijder voorzichtig de planken en deuren. Handgrepen en bevestigingsmiddelen moeten ook worden verwijderd en grondig worden gereinigd. Als er oude verf op zit, moet deze worden verwijderd met een speciale beitsmassa.

Stap 2

Maak een oplossing van water en afwasmiddel. Gebruik het om de kast van binnen en van buiten af te spoelen. Als er metalen oppervlakken zijn, veeg deze dan af met een ontvetter. Na verwerking moet u wachten tot alle onderdelen droog zijn.

Stap 3

Als de kast is gelakt, moeten de oppervlakken worden behandeld met een vernisverwijderaar. Daarna wordt aanbevolen om de boom te besproeien met een beschermend middel - fugnicide en insecticide.

Stap 4

Begin met het schuren van houten oppervlakken met een schuurmachine. Dan moet je alle scheuren en spanen zorgvuldig wegstoppen, anders zullen ze door de verf heen zichtbaar zijn en de hele look bederven.

Stap 5

Bedek de kast met een primer die past bij het materiaal waarvan het meubel is gemaakt. Het kan een primer zijn voor hout of metaal.

Stap 6

Wacht tot het droog is en begin het oppervlak te polijsten met fijnkorrelig schuurpapier. Zand niet alleen buiten, maar ook binnen.

Stap 7

De kast kan nu geverfd worden. Maak een kwast en roller klaar en open een verfblik. Je kunt het in een kom gieten om het dompelen van het gereedschap gemakkelijker te maken. Je moet van binnenuit beginnen, over de verste vlakken schilderen en dan verder gaan naar de binnenmuur, zijwanden en op de bodem. Gebruik een borstel.

Stap 8

Verf de buitenkant van de kast met een roller. Om deuren, planken en laden goed te schilderen, moet u ze op een horizontaal oppervlak plaatsen. U kunt de vloer of tafel afdekken met plastic folie, de te verwerken artikelen neerleggen en zorgvuldig schilderen.

Stap 9

Wacht tot alle onderdelen en de kast volledig droog zijn en ga verder met de montage. Nu ziet uw kast er als nieuw uit en is hij klaar om u jarenlang van dienst te zijn.

Aanbevolen: