Hoe Maak Je Planken Aan De Muur?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Planken Aan De Muur?
Hoe Maak Je Planken Aan De Muur?

Video: Hoe Maak Je Planken Aan De Muur?

Video: Hoe Maak Je Planken Aan De Muur?
Video: hoe maak je een plank aan de muur 2024, Maart
Anonim

De wandplank is een decoratief en tegelijkertijd functioneel interieurdetail. Het helpt om woon/werkruimte te ontladen en orde op zaken te stellen. De plank is een onmisbaar attribuut van meubels voor elk huis of kantoor. Een wandplank maak je eenvoudig en snel zelf als je de benodigde gereedschappen en materialen in voorraad hebt.

Hoe maak je planken aan de muur?
Hoe maak je planken aan de muur?

instructies:

Stap 1

Koop bij elke ijzerhandel de benodigde materialen: een vel spaanplaat (spaanplaat) of spaanplaat (gelamineerde spaanplaat), een rand om te plakken (op basis van PVC), schuurpapier, pluggen en schroeven, een paar beugels. Let er goed op dat de kleur van het geselecteerde blad moet passen bij de kleur van de rand, en ook gecombineerd moet worden met de kleur van de beugels en het interieur zelf als geheel.

Stap 2

Neem een stuk spaanplaat en markeer daarop de gewenste afmetingen (met liniaal, potlood en centimeter). Snijd vervolgens de spaanplaat voorzichtig en heel voorzichtig langs de gemarkeerde lijnen. Werk met een decoupeerzaag en zorg ervoor dat u de randen niet afbreekt.

Stap 3

De zaagsnede plakken met een voorbereide plastic rand. Om dit te doen, hebt u een eenvoudig strijkijzer, schuurpapier ("schuurpapier"), een mes of beitel, plakband nodig. Knip een strook rand iets langer dan nodig en zet deze vast met tape (aan een uiteinde van de plank). Begin vervolgens met het strijken van de rand met een verwarmd strijkijzer (van het midden naar de rand), de lijm die op de rand wordt aangebracht, zal smelten en zich onmiddellijk op de zaagsnede vastgrijpen. Vergeet niet om het uiteinde van het bord dat met tape is vastgemaakt te strijken (na het verwijderen van de tape).

Stap 4

Snijd vervolgens voorzichtig het overtollige materiaal van de uiteinden en schuur de ongelijke snede met schuurpapier. Doe hetzelfde met de randen die in de breedte uitsteken. Schuren is nodig om eventuele inkepingen te verwijderen, en dus om vasthaken aan ruwe randen en beschadiging van de rand te voorkomen. Het overtollige wordt verwijderd met een geslepen mes of beitel.

Stap 5

Kies een montagemethode. Wandplanken kunnen vast of verwijderbaar zijn. Vaste planken worden met beugels rechtstreeks aan de muur en aan de onderkant van de plank zelf bevestigd. Verwijderbare planken worden opgehangen aan beugels die in sleuven op verticale palen worden gestoken. En het zijn de rekken die aan de muur worden bevestigd, en niet de beugels zelf, zoals in het eerste geval.

Stap 6

Begin vervolgens met het installeren van de beugels. Om dit te doen, hebt u een waterpas, een schroevendraaier, zelftappende schroeven van verschillende lengtes en pluggen voor hen, een klopboormachine en een boormachine nodig. Let op de symmetrie van de bevestiging van de beugels aan de plank en schroef ze op zelftappende schroeven van 14-16 mm lang. Maak vervolgens twee of meer markeringen op de muur (op hetzelfde niveau). Boor vervolgens gaten voor zelftappende schroeven (50-70 mm lang) met een perforator. Hamer de pluggen in de resulterende gaten en schroef de parkers in met een boormachine. De installatie van de plank aan de muur is voltooid.

Aanbevolen: