Hoe Maak Je Een Hangmat Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Hangmat Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Hangmat Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Hangmat Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Hangmat Met Je Eigen Handen
Video: Hoe maak je een hangmat met uw eigen handen 2024, Maart
Anonim

Een hangmat is een prachtig stuk gereedschap waarmee je heerlijk kunt ontspannen. Omdat het iets is tussen een bank en een fauteuil, kan het een niet-standaard decoratie van een zomerhuisje worden, je kunt het zelf maken van afvalmateriaal. Hoe maak je een hangmat met je eigen handen?

Hoe maak je een hangmat met je eigen handen
Hoe maak je een hangmat met je eigen handen

Het is nodig

Dikke stof, linnen koord, vlecht

instructies:

Stap 1

Materialen voor het maken van een hangmat kunnen heel divers zijn. De belangrijkste zijn mesh of stof. Mogelijk hebt u ook houten latten, koord, sierkussens, vlechtwerk, kant nodig. U kunt de juiste stof kiezen voor uw stijl, interieur en smaakvoorkeuren; de keuze in de schappen van winkels die textiel verkopen is vrij groot.

Stap 2

Van stof kan een stabiele en comfortabele hangmat gemaakt worden. Hij heeft geen latten nodig, dit is zijn voordeel. Nog een pluspunt - zo'n hangmat is bestand tegen kantelen en daarom veiliger.

Stap 3

Om met je eigen handen een hangmat te maken, heb je een stof nodig van meer dan twee meter lang en een meter breed. Sla een linnen koord in, het gaat naar de lijnen. De diameter van het koord is 5-7 mm, de lengte is ongeveer 17 m. Een vlecht van 4 cm breed en meer dan 3 m lang is handig.

Stap 4

Naai de stof aan alle kanten. Knip uit de vlecht twaalf stroken van 10 cm lang, deze stroken worden het materiaal voor het maken van knoopsgaten. De lus moet in twee worden gevouwen en op het paneel worden aangebracht, zodat deze een paar centimeter van de voor- en achterkant over het canvas gaat. Plaats de resulterende zes lussen van elkaar op een afstand van ongeveer 20 cm. Voor betrouwbaarheid naait u elke lus met draden. Naai de smalle rand van de stof met tape om de lussen te bedekken. Dit zorgt voor stevigheid en geeft de hangmat een betere uitstraling.

Stap 5

Om de hangmat compleet te maken, moet je het koord door de lussen halen. Vorm stroppen met een lengte van minimaal 70 cm, deze zullen uit twee koorden bestaan. Naai de uiteinden van het koord stevig aan elkaar om een gesloten systeem te vormen. Leg de stroppen op een afstand van 50-55 cm van de rand van het web en bind ze vast. De paardenstaarten zullen dienen om een lus te vormen waaraan de hangmat wordt bevestigd. De hangmat is bijna klaar voor gebruik.

Stap 6

U dient de hangmat op een hoogte van 1,5 m van de grond te bevestigen. Maak de afstand tussen de striae ongeveer drie meter. Als u bomen kiest om te bevestigen, zorg er dan voor dat ze betrouwbaar zijn - de dikte van de stam moet voldoende zijn. Bij gebrek aan geschikte bomen kunnen kunstmatige steunen worden gebruikt. Ze kunnen worden gemaakt van metalen buizen of houten palen, die minstens anderhalve meter in de grond graven. Om zelf een hangmat te maken, kunt u ook proberen deze te weven, maar deze methode is ingewikkelder en tijdrovender.

Aanbevolen: