Hoe Hang Je Een Hangmat Op?

Inhoudsopgave:

Hoe Hang Je Een Hangmat Op?
Hoe Hang Je Een Hangmat Op?

Video: Hoe Hang Je Een Hangmat Op?

Video: Hoe Hang Je Een Hangmat Op?
Video: Hangmat bevestigen | Hoe kan ik mijn hangmat installeren? | Obelink 2024, Maart
Anonim

Een hangmat is een prachtige uitvinding voor een zomervakantie. Als je er comfortabeler in bent gaan zitten, is het zo aangenaam om te genieten van rust en stilte. Wel moet de hangmat eerst worden opgehangen. Hoe u dit correct doet, wordt hieronder besproken.

Hoe hang je een hangmat op?
Hoe hang je een hangmat op?

Het is nodig

  • hangmat;
  • klein maar strak touw;
  • inschroefbare haak.

instructies:

Stap 1

Traditioneel worden hangmatten opgehangen aan boomstammen. Maar als ze niet op uw site staan of als de stammen te dun zijn, zal het moeilijk zijn om dit te doen. In de grond gegraven pilaren kunnen de situatie corrigeren, maar zorg ervoor dat ze minimaal een meter de grond ingaan.

Stap 2

Om te bepalen op welke afstand de bomen (pilaren) moeten staan, volstaat het om de volgende formule aan te houden: tel 30 cm op bij de totale lengte van uw hangmat. Is uw hangmat bijvoorbeeld 260 cm lang, dan is de afstand tussen de bomen (pilaren) moet 290 cm zijn Houd er rekening mee dat de hangmat na verloop van tijd kan uitrekken, houd hier dus rekening mee bij het ophangen. Als u besluit de hangmat op bestaande steunen te hangen, waarvan de afstand kleiner is dan de aanbevolen afstand, en er is geen manier om deze te vergroten, dan kunt u de haken hoger versterken.

Stap 3

Elke hangmat is voorzien van speciale ringen waarmee de hangmat wordt opgehangen. Als u besluit om aan bomen te bevestigen, zorg er dan eerst voor dat de stam een diameter heeft van minimaal 15-20 cm. In dit geval zijn twee kleine maar dichte touwen voldoende om op te hangen, die in ringen zijn geregen en stevig aan de kofferbak.

Stap 4

Als je een hangmat aan palen bevestigt, kun je inschroefhaken beter bij een bouwmarkt of bouwmarkt kopen. Houd er rekening mee dat hoe groter de haak, hoe veiliger u wordt. Wanneer u de haak in de basis schroeft, leidt u deze in de richting van de hangmatlijnen - dit zal de belasting op het metaal helpen verminderen.

Stap 5

Als geen van de beugels kan worden geïnstalleerd, kunt u een kant-en-klare framehangmat kopen. Het pakket bevat een metalen standaard waarmee je de hangmat zowel op een open ondergrond als op een gesloten veranda kunt plaatsen. Daarnaast zijn de rekken eenvoudig in te klappen, wat erg handig is bij het opbergen van de hangmat in de winter.

Aanbevolen: