Hoe Poetsmiddel Op Meubels Te Herstellen?

Inhoudsopgave:

Hoe Poetsmiddel Op Meubels Te Herstellen?
Hoe Poetsmiddel Op Meubels Te Herstellen?

Video: Hoe Poetsmiddel Op Meubels Te Herstellen?

Video: Hoe Poetsmiddel Op Meubels Te Herstellen?
Video: Reparatie van een geoliede parket vloer of meubel 2024, Maart
Anonim

Het gepolijste oppervlak van meubels gemaakt van natuurlijk hout ziet er erg mooi uit en stelt u in staat om de structuur van het hout te benadrukken. De ingewikkelde patronen van houtinleg die werkbladen, planken of kastdeuren sieren, zijn alleen duidelijk te zien onder de gepolijste lakafwerking. Maar deze coating heeft één serieus nadeel - zelfs een kleine kras wordt er erg op zichtbaar. Is de schade gering, dan kunt u het polijsten van de meubelen zelf herstellen.

Hoe poetsmiddel op meubels te herstellen?
Hoe poetsmiddel op meubels te herstellen?

Het is nodig

  • - latex handschoenen;
  • - zachte doeken;
  • - linnen servetten;
  • - benzine;
  • - meubelwas;
  • - Tandpasta;
  • - terpentine;
  • - gedenatureerde alcohol;
  • - alcoholische dranken;
  • - terpentijn;
  • - was;
  • - kalium;
  • - lijnolie.

instructies:

Stap 1

In het geval dat u, om de glans van meubels te herstellen, de oude afwerking niet volledig hoeft te verwijderen en een nieuwe aan te brengen, probeer dan de oppervlaktefouten zelf te herstellen. Maak in de eerste fase het oppervlak goed schoon met een zachte doek gedrenkt in benzine. Gebruik zeker rubberen handschoenen. Veeg het oppervlak meerdere keren schoon, vervang de doek na elke keer door een nieuwe. Ga naar buiten en laat de meubels drogen in een goed geventileerde ruimte.

Stap 2

Het is mogelijk om de nagellak op te frissen en kleine "haarscheurtjes" op het oppervlak te verwijderen met een oplossing van terpentijn, was en kalium. Los potas en 10 delen was op in een beetje heet water, breng het mengsel aan de kook tot zich een zeepachtig schuim op het oppervlak vormt. Haal het mengsel vervolgens van het fornuis en laat het afkoelen, voeg 20 delen terpentijn toe, roer en gebruik het als poetsmiddel. Indien nodig kunt u anilinekleurstof toevoegen aan de kleur van het meubel.

Stap 3

Onderzoek defecten zorgvuldig. Gebruik voor kleine krasjes een meubelwas van hoge kwaliteit met was en terpentijn. Ze kunnen ook worden verwijderd met gewone tandpasta. Breng het eerst 10-15 minuten aan op een gepolijst oppervlak en veeg het beschadigde gebied vervolgens af met een zachte linnen doek totdat alle sporen van tandpasta zijn verwijderd.

Stap 4

Restaurateurs gebruiken een mengsel van gelijke delen terpentine, gedenatureerde alcohol en lijnzaadolie om de glans te herstellen. Voor gebruik goed roeren, vervolgens op een servet aanbrengen en met cirkelvormige bewegingen in het oppervlak wrijven.

Stap 5

Een grote afgebroken lak kan worden gemaskeerd door deze plek te vullen met dezelfde verbinding die als coating werd gebruikt. Meestal is het vernis, polyurethaanvernis of een van zijn variëteiten - schellak. Om de samenstelling te bepalen die op het oppervlak van het meubel wordt aangebracht, druppelt u alcohol op een onopvallende plaats. Als het schellak is, zal het alcohol absorberen, als vernis - er vormt zich een luchtbel op het oppervlak, polyurethaan en polijstmiddel zijn niet gevoelig voor de effecten van alcohol. Breng de gewenste compound aan en polijst dit fragment als het hard is geworden.

Aanbevolen: