Hoe Een Kist Te Versieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kist Te Versieren?
Hoe Een Kist Te Versieren?

Video: Hoe Een Kist Te Versieren?

Video: Hoe Een Kist Te Versieren?
Video: Zeer mooie vakantiesalades! 4 gastronomische gelaagde salades voor de feesttafel! ☆ #MaryanaRecipes 2024, Maart
Anonim

Een oude kist kan een belangrijk onderdeel van elk interieur worden als je hem schoonmaakt en inricht. Veel workshops voeren dergelijk werk uit, maar u kunt dit werk met uw eigen handen doen.

Hoe een kist te versieren?
Hoe een kist te versieren?

instructies:

Stap 1

Leeg de oude kist. Als het oude schilderij erop geen artistieke of historische waarde vertegenwoordigt, schuur dan het oppervlak van dit item, let vooral op de hoeken en randen van de kist.

Stap 2

Bedek het hele oppervlak van de kist met de basisverf. Hiervoor kunt u een kwast, roller of spons gebruiken. Afhankelijk van hoe de verf is aangebracht, ziet de kist er anders uit. Laat volledig drogen, volg de instructies op de verfverpakking. Wil je het stylen als een oude lade die al meer dan een jaar op zolder staat, verwijder dan een verflaag met schuurpapier aan de verticale randen.

Stap 3

Bedenk een patroon dat je op het deksel en de voorkant van de kist wilt weergeven. U kunt een motief kiezen dat past bij de rest van het interieur, of ornamenten gebruiken die typisch zijn voor bijvoorbeeld de Varangians. Schets eerst de tekening op een stuk papier en breng deze vervolgens over naar het oppervlak van de borst.

Stap 4

Kleur de tekening in. Gebruik hiervoor acrylverf voor hout, hun belangrijkste voordeel is dat ze plat liggen, niet uitspreiden, geen vlekken maken op je handen en kleding. Afhankelijk van wat voor soort tekening je wilt weergeven, zal de techniek van het aanbrengen van kleur anders zijn. U kunt bijvoorbeeld dunne penselen (2, 3 cijfers) gebruiken om een landschap of scène te maken. En om een ornament door het hele lichaam van de borst te tekenen, is het beter om een sjabloon en een spons te gebruiken. Laat staan totdat de verf helemaal droog is.

Stap 5

Bedek het hele stuk met een speciale houtbewerkingsvernis. Breng indien nodig een tweede laag aan.

Stap 6

Koop kisthardware bij een meubelwinkel. Schroef de zijhandgrepen, de handgreep op het kistdeksel en de slotlussen met de schroeven. Ook kunt u decoratief metalen smeedwerk op het deksel en de zijstukken bevestigen. Zorg ervoor dat metalen delen vrij zijn van bramen.

Aanbevolen: