Hoe Een Deur Te Stofferen Met Dermantin

Inhoudsopgave:

Hoe Een Deur Te Stofferen Met Dermantin
Hoe Een Deur Te Stofferen Met Dermantin

Video: Hoe Een Deur Te Stofferen Met Dermantin

Video: Hoe Een Deur Te Stofferen Met Dermantin
Video: FMTV deurpaneel stoffering 2024, Maart
Anonim

Dermatin (ook wel dermantin genoemd) is een katoenen stof gecoat met nitrocellulose. Qua uiterlijk lijkt dit materiaal op leer. Bekleding van deuren met kunstleer is nog steeds relevant, omdat veel appartementseigenaren metalen deuren installeren en weinigen binnendeuren kwijtraken. Hier kunnen ze worden omhuld met kunstleer. Door dit te doen, zullen we het uiterlijk van onze interne toegangsdeur verbeteren en de geluidsisolatie vergroten. In sommige gevallen zijn zelfs metalen deuren omhuld.

De deur was bedekt met kunstleer, maar het ziet er niet slechter uit dan leer
De deur was bedekt met kunstleer, maar het ziet er niet slechter uit dan leer

Het is nodig

  • - enkele meters kunstleer
  • - schuimrubber of wattenschijfjes
  • - gewone kleine en decoratieve meubelnagels

instructies:

Stap 1

Haal de deur uit de scharnieren door hem horizontaal op twee sokkels of krukjes te leggen. Verwijder alles wat van de deur kan worden verwijderd, zodat alleen het deurblad overblijft.

Stap 2

Laten we het geval beschrijven waarin de deur naar buiten opengaat. Knip een stuk van de deur uit kunstleer zodat het 10 cm breder en hoger is dan de deur en drie stroken van 14 cm breed. Een van de drie stroken moet gelijk zijn aan de hoogte van de deur en de andere twee moeten gelijk aan zijn breedte. Plaats rollen rond de randen van de deur. Dergelijke rollen kunnen worden gemaakt van stukjes schuimrubber of watten gewikkeld in een strook kunstleer en aan de rand van de deur genageld.

Stap 3

Nu kunt u beginnen met het stofferen van de deur. Spreid een laag watten of schuimrubber uit over het oppervlak van de deur en bedek deze met kunstleer. Laat een kleine hoeveelheid materiaal aan de kant waar de deur aan de scharnieren wordt gehangen. Steek nu het kunstleer op de rand van de deur en begin het met meubelspijkers op het canvas te spijkeren, zodat de afstand tussen aangrenzende spijkers 10-15 cm is. En je moet vanaf de rand beginnen met een slot. Zorg er ook voor dat de spijkers die de rol vasthouden zich onder het kunstleer bevinden. De onder- en bovenrand van de deur worden op dezelfde manier genageld. En aan de andere kant van je deur moet het kunstleer aan de platband worden bevestigd.

Stap 4

Beschouw nu het geval waarin de deur naar binnen opent. Het kunstleer wordt in dezelfde afmetingen gesneden als in het eerste geval. En je moet vier rollen voorbereiden, elk 14 cm breed. De lengte van de rollen is gelijk aan de lengte van de zijkanten van de deur. Bevestig eerst de rol aan de onderrand zodat deze bij gesloten deur over de drempel hangt. Bevestig de rest van de rollen aan de balken van het deurkozijn. Zet het kunstleer vast met meubelspijkers zoals eerder beschreven.

Aanbevolen: