Hoe Compartimentdeuren Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Compartimentdeuren Te Berekenen
Hoe Compartimentdeuren Te Berekenen

Video: Hoe Compartimentdeuren Te Berekenen

Video: Hoe Compartimentdeuren Te Berekenen
Video: Kledingkast met 10 deuren 2024, Maart
Anonim

Voordat u de fabricage van schuifdeuren bestelt, is het noodzakelijk om de opening waarin ze zullen worden geïnstalleerd nauwkeurig te meten. U moet het meetalgoritme strikt volgen. Doe alles zorgvuldig en zorgvuldig.

Hoe compartimentdeuren te berekenen
Hoe compartimentdeuren te berekenen

instructies:

Stap 1

Meet de hoogte van de opening (In de opening). Meet op meerdere plaatsen, met een stap van ongeveer 600-700 mm. Het hoogteverschil mag niet meer dan 15 mm bedragen. Voor de hoogte van de opening selecteren we de minimale waarde van de hoogte. Zorg ervoor dat er geen helling in de vloer zit, anders gaan de compartimentdeuren rollen.

Stap 2

Meet de breedte van de opening (W van de opening). Meet net als in de vorige paragraaf de breedte van de opening op verschillende plaatsen. De toegestane spreiding is 20 mm, maar neem de grootste waarde voor de breedte (een standaard geval wordt overwogen voor compartimentdeuren die loodrecht op de zijwanden bewegen).

Stap 3

Meet de diepte van de opening (G van de opening). Om dit te doen, moet u eerst beslissen over het merk dat u gaat nemen. Vervolgens moet u de breedte van de schuifdeurgeleiders weten. Meestal is het ongeveer 82 mm. Dan is de minimale openingsdiepte ook 82 mm. Er moet echter een marge van 10-15 mm worden gelaten voor aanpassing. In dit voorbeeld is de openingsdiepte dus 100 mm.

Stap 4

Berekening van de afmetingen van de compartimentdeuren:

Bereken de hoogte van de compartimentdeur (B dv) met de formule:

In dv = in de opening - 40 mm.

De breedte van de compartimentdeur (W dv), berekend met de formule:

a) Voor twee deuren:

B dv = (B van de opening + 20 mm) / 2 (20 mm is de maat rekening houdend met de Schlegel van de eerste overlap van de deuren).

b) Voor drie deuren:

B dv = (W-opening + 40 mm) / 3, (40 mm is de grootte van twee deuroverlappingen).

c) Voor vier deuren:

B dv = (B van de opening + 40 mm) / 4, (40 mm is de grootte van de twee overlappingen van de deuren).

Vier compartimentdeuren kunnen op verschillende manieren worden geplaatst - zowel met twee overlappingen (dit is een meer populaire optie) als met drie overlappingen.

Stap 5

De lengte van de geleiders (D napr) voor inbouwkasten wordt berekend met behulp van de formule:

D napr = W van de opening - 2 mm

Kortere lengte voor eenvoudige installatie.

De lengte van de geleiders (D napr) voor kastkasten wordt geacht te zijn volgens de formule:

D napr = B van de opening +40 mm.

Stap 6

Een verhoging van 40 mm is nodig om de maat aan te passen aan de installatieplaats, omdat de maat van de boven- en onderrails meestal verschillend is. Dit algoritme voor het berekenen van de breedte van vakdeuren is alleen geschikt voor rechte kledingkasten. Bij hoekconstructies zijn speciale modelleerprogramma's vereist.

Aanbevolen: