Hoe Maak Je Een Schoenenrek?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schoenenrek?
Hoe Maak Je Een Schoenenrek?

Video: Hoe Maak Je Een Schoenenrek?

Video: Hoe Maak Je Een Schoenenrek?
Video: Maak je eigen schoenenrek in 8 stappen! | Nelson 2024, Maart
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de schoenen meer dan één seizoen meegaan, maar zoals wordt aangenomen door de levensduur, heeft deze een zeer goede en vooral goede zorg nodig. De juiste opslagomstandigheden zullen de levensduur van uw favoriete laarzen aanzienlijk verlengen. Voor het opbergen van schoenen worden speciale planken gebruikt. Het is echter niet altijd mogelijk om precies degene te vinden die bij u past. De enige uitweg is om te proberen je eigen schoenenrek te maken.

Hoe maak je een schoenenrek?
Hoe maak je een schoenenrek?

Het is nodig

  • - vezelplaat;
  • - ronde pinnen;
  • - schroeven;
  • - metalen hoek;
  • - schroeven met moeren;
  • - verf.

instructies:

Stap 1

Meet voordat u aan het werk gaat de afmetingen van de kast waar de plank zal worden geplaatst, en als het een onafhankelijk meubelstuk zou moeten zijn, dan vanaf de plaats waar de plank zal staan. Teken structurele elementen met exacte afmetingen, evenals een diagram van hun opeenvolgende montage.

Stap 2

Bereid materialen voor om ermee te werken. Zaag de vezelplaat in het vereiste aantal planken, die rechthoekig, vierkant, rond of zelfs driehoekig kunnen zijn. Schuur de randen van je planken voorzichtig met schuurpapier of een vlakschuurmachine.

Stap 3

Neem alle maten van de lengte van de hoogte van uw toekomstige plank en markeer vervolgens de plaatsen voor het boren van gaten waar de delen van uw plank zullen worden bevestigd met behulp van speciale hoeken. Gebruik een boor om alle benodigde gaten in de plankdelen te maken. Boor daarna dezelfde gaten opnieuw, maar vanaf de achterkant, en schuur vervolgens voorzichtig de randen van de gaten om zeker te zijn van de sterkte van je toekomstige schoenenrek.

Stap 4

Verbind de plankdelen met behulp van bouten en zet de randen vast met speciaal voorbereide metalen hoeken. Als u er zeker van wilt zijn dat uw plank lang meegaat en niet breekt bij de eerste onaangename samenloop van omstandigheden, zet u de bouten en verbindingen vast met lijm. Houd er echter rekening mee dat je deze plank nauwelijks kunt demonteren zonder de onderdelen te beschadigen.

Stap 5

Nadat je je schoenenrek hebt gemonteerd, bereid je je verf voor en schilder je deze met een kortharige roller. Trouwens, de verf die in de gaten komt, draagt bij aan een betere bevestiging van de onderdelen. Laat de plank na het schilderen drogen en je kunt hem veilig gebruiken totdat je er genoeg van hebt.

Aanbevolen: