Hoe Bouw Je Een Kledingkast In Een Nis?

Inhoudsopgave:

Hoe Bouw Je Een Kledingkast In Een Nis?
Hoe Bouw Je Een Kledingkast In Een Nis?

Video: Hoe Bouw Je Een Kledingkast In Een Nis?

Video: Hoe Bouw Je Een Kledingkast In Een Nis?
Video: Ruime opbergkast met nis - EIGEN HUIS & TUIN 2024, Maart
Anonim

Architecturale nissen zijn te vinden in verschillende delen van het appartement: inkomhal, woonkamer, keuken, slaapkamer, kinderkamer. Je kunt deze ruimte rationeel gebruiken door er een kledingkast in te plaatsen, gevuld met veel dingen en objecten. Om het in te bouwen, moet je het nodige voorbereidende werk doen.

Hoe bouw je een kledingkast in een nis?
Hoe bouw je een kledingkast in een nis?

instructies:

Stap 1

Denk aan de vulling Er zijn veel mogelijkheden om de nisruimte in te delen: planken, lades, kledingroedes, wasmanden. Deze inhoud is afhankelijk van de locatie. Als de kledingkast in de gang is ingebouwd, is het passend om hangerstangen te maken met seizoensgebonden bovenkleding, schoensecties, planken voor hoeden, handschoenen, sjaals. Gebruik de onderkant van de keukennis om potten, pannen en ander keukengerei op te bergen. Een kledingkast is geschikt voor een slaapkamer, waar er staven zijn in 1-2 lagen, minimaal 10 laden, manden en planken. Ook de vakjes voor het opbergen van linnengoed, breigoed en kleine spullen komen goed van pas.

Stap 2

Kies een kledingkastdesign De nis kan gevuld worden met 2 soorten kledingkasten: full size of ingebouwd. De eerste is een op maat gemaakte kledingkast. Indien nodig kan het worden verwijderd en in een andere kamer worden geïnstalleerd. De tweede heeft een ingebouwde structuur die aan de muur is bevestigd. Zo'n kast bestaat uit een metalen frame gevuld met opbergelementen: planken, lades of stangen. Als u het meubilair niet opnieuw gaat rangschikken, gebruikt u de nis voor de ingebouwde kledingkast - dit bespaart u aanzienlijk op de opstelling ervan.

Stap 3

Opmeten Om ervoor te zorgen dat het frame zonder gaten in de nis past, meet u de hoogte langs de randen en in het midden. Als de gemeten gegevens niet hetzelfde zijn, zoek dan de oorzaak van de afwijking en verhelp deze. Een schuine vloer kan bijvoorbeeld geëgaliseerd worden met een spaanplaat.

Stap 4

De ruimte voorbereiden Voor de installatie de nis op orde brengen. Verplaats er stopcontacten en schakelaars van, verf of plak de muren en het plafond met behangpapier. Als het geld het toelaat, bedek de nis dan met plastic panelen - ze beschermen kleding en voorwerpen tegen rondvliegende verf en stof.

Stap 5

Kies het materiaal van de deuren Het materiaal voor de vervaardiging van deuren voor de kledingkast is gevarieerd: spiegels, glas, decoratief plastic. Kies een ontwerp dat past bij de rest van de kamer. Voor een keuken is bijvoorbeeld een kleur geschikt die overgaat in de gevel van een vaatwasser, fornuis en wasmachine. Voor de gang zijn spiegeldeuren onvervangbaar - ze vergroten de ruimte en worden een interessant element van de kamer. Voltooi een kledingkast in de slaapkamer door een gecombineerd materiaal voor de deuren te kiezen - hout en spiegels.

Aanbevolen: