Hoe Maak Je Een Lampenkap Voor Een Vloerlamp

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lampenkap Voor Een Vloerlamp
Hoe Maak Je Een Lampenkap Voor Een Vloerlamp

Video: Hoe Maak Je Een Lampenkap Voor Een Vloerlamp

Video: Hoe Maak Je Een Lampenkap Voor Een Vloerlamp
Video: Hoe maak ik zelf een lampenkap? 2024, Maart
Anonim

Verlichting in ons huis speelt een belangrijke rol bij het creëren van een sfeer van comfort en warmte, een harmonieus interieur. We proberen verlichtingsapparaten zorgvuldig te kiezen, waarbij we ons richten op de interieurkenmerken, persoonlijke voorkeuren en de kosten van het apparaat. En vaak maken de hoge kosten van verlichtingsarmaturen het moeilijk om het gewenste product aan te schaffen. Om geld te besparen, kunt u zelf een verlichtingslamp maken. De originele oplossing ziet er zowel in de slaapkamer als in de woonkamer goed uit.

Hoe maak je een lampenkap voor een vloerlamp
Hoe maak je een lampenkap voor een vloerlamp

Het is nodig

  • naaimachine, stof, draad, schaar, naalden, veiligheidsspeld, liniaal, zeep, rubberen band;
  • garen (bij voorkeur katoen), een ballon, vet (zonnebloemolie of reuzel, stift, zetmeel.

instructies:

Stap 1

Om een lampenkap te maken, neem je een oude tafellamp. De lamp past perfect in je interieur als je de restanten stof gebruikt van de gordijnen die in de kamer hangen voor de lampenkap.

Stap 2

Meet de hoogte, onderkant en bovenkant van de lampenkap. Het is handiger om dit te doen met een gewone draad, die vervolgens aan de liniaal wordt bevestigd.

Stap 3

Vouw een stuk stof dubbel en speld vast. Knip de stof "schuin", want in dit geval rekt de stof beter uit, en onze nieuwe lampenkap ziet eruit als een nieuwe elegante jurk op de lamp, strikt volgens de figuur gesneden.

Stap 4

Markeer de boven- en onderlijn van de lampenkap op de stof met krijt (zeep). Verbind de randen van de bovenste en onderste lijnen. Houd rekening met naadtoeslagen: bovenkant en zijkanten - elk 1,5 cm, onderkant - 2 cm Werk de randen met een zigzagnaad.

Stap 5

Vouw en rijg de boven- en onderranden en naai vervolgens machinaal. Vouw de stof dubbel, rijg de zijnaad en naai vast, laat ongeveer 1 cm aan de onderkant vrij.

Stap 6

Gebruik een speld om het elastiek in de onderste naad van de hoes te rijgen, naai de rest van de naad. Plaats de afgewerkte kap op de oude lampenkap en zet deze vast met naald en draad. Bevestig niet heel voorzichtig, want in de toekomst moet u de lampenkap verwijderen om te wassen.

Stap 7

Een eenvoudigere oplossing vindt u bij het maken van uw eigen lampenkap. Blaas de ballon op en teken met een stift aan de basis een plek die niet met garen wordt afgesloten. Vet de bal goed in. Kook het zetmeel en leg het garen daar een tijdje. Wikkel vervolgens het garen in een willekeurig patroon om de bal. De mate van dichtheid of transparantie van de lampenkap is aan jou. Wacht tot het garen droog is en laat de bal leeglopen. Plaats de bedradingselementen (stopcontact, gloeilamp) en bevestig ze op de gewenste plaats. Zo'n lampenkap zal een uitstekende decoratieve oplossing zijn in uw interieur.

Aanbevolen: